Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση

Πλακιωτάκης: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση
Στην Σάμο τη Δευτέρα 2/3 ο Γ. Πλακιωτάκης
Την ετοιμότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να διαφυλάξουν με αποφασιστικότητα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, υπογράμμισε από τη Χίο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης.
Ο υπουργός επισκέφτηκε την Κυριακή 1/3 την Χίο, μετά την Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.
Υπογράμμισε εκ νέου κατά την επίσκεψή του τόσο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, όσο και στο Λιμενικό Σταθμό Οινουσσών την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διαφυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος.
«Όλες τις προηγούμενες μέρες», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «ενισχύουμε τις τοπικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος σε όλο το εύρος του Ανατολικού Αιγαίου και με προσωπικό και με μέσα. Επίσης ενισχύουμε τις περιπολίες των σκαφών μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση».
 «Εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν θα ενισχύσουμε περαιτέρω την επιχειρησιακή δύναμη του Λιμενικού Σώματος», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στην περιοχή, αναφέροντας ότι «εδώ και πολύ καιρό υπερβάλλουν εαυτόν και δίνουν με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά μια ξεχωριστή μάχη προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας».
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνονται στις ενημερώσεις που δέχεται από τις Ελληνικές Αρχές για τον έλεγχο σκαφών με ανθρώπους που κινούνται εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης αύριο, Δευτέρα 2/3, θα επισκεφθεί την Σάμο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης