Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού - Κακός σύμβουλος ο πανικός

Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού - Κακός σύμβουλος ο πανικός
Η Ιταλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας
Tην ανησυχία του για τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς του  κορωνοϊού  εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Αφού σημείωσε ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος σε αυτή την κρίση», αναφέρθηκε στα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας, λέγοντας ότι πηγή προέλευσης αυτών είναι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στη Βόρεια Ιταλία και οι επαφές τους.
Κατά τον ίδιο, τα συγκεκριμένα κρούσματα του κορωνοϊού, επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε για τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού, από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η Ιταλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων.
Σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι αυτές είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, αλλά και άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την άμυνά τους.
Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, σημείωσε  πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.
Τέλος, ο κ. Τσιόδρας προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, ενώ για όσους επέστρεψαν από την Ιταλία, τους συμβουλεύει να παρακολουθούν την υγεία τους και αν δουν κάτι ύποπτο να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.
Πυρετός, πονόλαιμος, καταρροή και καταβολή του οργανισμού είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχει ο κόσμος, τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μας.
Τόνισε πως πρέπει να εφαρμόζουμε τους κανόνες τήρησης της υγιεινής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης