Τελευταία Νέα
Διεθνή

Röttgen (CDU): «Κραυγή αγωνίας» κι όχι απειλή η στάση Erdogan στο μεταναστευτικό - Γερμανία και ΕΕ να μην αντιδράσουν αρνητικά

Röttgen (CDU): «Κραυγή αγωνίας» κι όχι απειλή η στάση Erdogan στο μεταναστευτικό - Γερμανία και ΕΕ να μην αντιδράσουν αρνητικά
O Τούρκος πρόεδρος είναι σαν να λέει απέτυχα στην πολιτική μου για την Ρωσία και τώρα χρειάζομαι τους Ευρωπαίους
Μια «διαφορετική» εξήγηση στις πολιτικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου Erdogan στο μεταναστευτικό, δίνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Norbert Röttgen.
Θεωρεί ότι ο Erdogan εκφράζει μια "κραυγή αγωνίας" μέσα από τις ενέργειες του το τελευταίο διάστημα και προειδοποιεί το Βερολίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην αντιδράσουν σκληρά απέναντί του.
«Τα τελευταία βήματα του Erdogan έχουν εξωτερικά την μορφή μιας απειλής, αλλά στο εσωτερικό τους αποτελούν κραυγή προς την Ευρώπη για βοήθεια. Ως τέτοια πρέπει να την εκλάβουμε και όχι ως πρόκληση», δηλώνει ο Röttgen στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο και εκτιμά ότι ο τούρκος Πρόεδρος απέτυχε στην προσπάθεια να συνεργαστεί με την Ρωσία στην Συρία και αυτό ακριβώς προσπαθεί να πει τώρα στην Ευρώπη:
"Κοιτάξτε εδώ, απέτυχα στην πολιτική μου για την Ρωσία και τώρα χρειάζομαι τους Ευρωπαίους".
Ο Röttgen υπενθυμίζει ακόμη ότι η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια σύρων προσφύγων και τονίζει ότι για αυτό "πρέπει τώρα η Ευρώπη να διαθέσει επιπλέον χρήματα και πρόσθετη βοήθεια, προκειμένου να φροντίσει προσωρινά αυτούς τους ανθρώπους".
Μια σκληρή αντίδραση εναντίον του Erdogan θα ήταν "για τα συμφέροντά μας, ο λάθος δρόμος", προσθέτει και τονίζει ότι η Δύση δεν θα πρέπει να απαντήσει στον τόνο του τούρκου Προέδρου, αλλά να ανταποκριθεί στα προβλήματα. Ο Röttgen εισηγείται αντιθέτως την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. "Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε σκληρά - διπλωματικά και οικονομικά", δηλώνει και ζητά να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία από την Γερμανία και την Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης