Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Πάνω από 30.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αφού ανοίξαμε τα σύνορα

Erdogan: Πάνω από 30.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αφού ανοίξαμε τα σύνορα
«Δεν θα κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες το προσεχές διάστημα και αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε απειλητικά ο Τούρκος πρόεδρος
Κόντρα στη συμφωνία του 2016 με την ΕΕ να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι 18.000 πρόσφυγες  βρίσκονται  στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα έτοιμοι να διαχυθούν στην  Ευρώπη.
Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του από τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών στην Idlib, πιθανότατα από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα (αν και η Άγκυρα επέλεξε να κατηγορήσει τις συριακές δυνάμεις), ο Erdogan δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα ανέλθει στις 30.000 τις επόμενες ώρες.
«Δεν είμαστε σε μια κατάσταση να χειριστούμε ένα νέο προσφυγικό από τη Συρία, είπε, αφού προηγουμένως απειλούσε επανειλημμένα να ανοίξει τις πύλες στα πάνω από 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία.
«Δεν θα κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες το προσεχές διάστημα και αυτό θα συνεχιστεί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Δεν μπορούσε να φροντίσουμε και να ταΐσουμε  τόσους πολλούς πρόσφυγες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Επανέλαβε επίσης ότι περίπου 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες είναι έτοιμοι να φύγουν από την Idlib εν μέσω της συριακής-ρωσικής επίθεσης που εντατικοποιήθηκε στο νότο της επαρχίας.
Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε κατάσταση ανοιχτού πολέμου με τον συριακό Στρατό, υπογράμμισε ισχυριζόμενος ότι έχουν προκληθεί μεγάλες απώλειες στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης