Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα να φυλαχθούν – Στη θάλασσα πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση

Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα να φυλαχθούν – Στη θάλασσα πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση
«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν», τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση».
Ο υπουργός, με φόντο την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα και το πλήθος προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να περάσουν στη χώρα μας, ανέφερε πως «η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής.
Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», προσθέτοντας ότι χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη.
Όπως είπε, «η εντολή του Πρωθυπουργού ήταν σαφής: τα σύνορα πρέπει να φυλαχτούν.
Αυτό θα έλεγα ότι περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού, έπρεπε να καταστεί σαφές στον Έβρο, όπου είχαμε πληροφορίες ότι θα συγκεντρωθούν πάρα πολλοί που θα προσπαθούσαν να εισέλθουν κατά τρόπο μάλιστα οργανωμένο, με πολλά μέσα μετακίνησης προς τα σύνορα. Έγιναν πολλά περιστατικά τη νύχτα, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, εξάλλου δεν έχω την πλήρη εικόνα αριθμητικά».
Πρόσθεσε ότι ο Στρατός βοηθά στην επιτήρηση των συνόρων και ενισχύει την Αστυνομία στα καθήκοντα της.
«Η συνεργασία αυτή αποδίδει πάρα πολύ καλά ιδίως στον Έβρο.
 Είχαμε πάρα πολλά περιστατικά αποτροπής όλη τη νύχτα.
Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν», υπογράμμισε.
Επεσήμανε ακόμη ότι τα άτομα που συγκεντρωθήκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ, αφού δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα, ανέφερε ότι «η θαλάσσια οδός ήταν πιο δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ η χερσαία ήταν πιο εύκολη και λόγω ταχύτητας συγκέντρωσης».
Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο για να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, ενώ διαμήνυσε εκ νέου την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα.
Σημείωσε ότι απέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες (28/2), μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.
Όπως είπε, «ασφαλώς και στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τα χερσαία σύνορα.
Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ ότι έχουμε εξαντλήσει την κινητοποίηση των μέσων μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τείχος αποτροπής παντού.
Αυτό θα δοκιμαστεί και τις επόμενες μέρες.
Θα κάνουμε αυτό που πρέπει: Θα μετακινήσουμε κι άλλες Δυνάμεις, θα ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων ημέρα με την ημέρα».
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της από μαζικές εισροές προσφύγων ή μεταναστών.
Θα αναλύσουμε τα στοιχεία της επόμενες ώρες, να δούμε τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τους πρόσφυγες του Ιντλίμπ.
Έχω εδώ και καιρό αναπτύξει τη θέση ότι απελευθέρωση προσφυγικών ροών από το Ιντλίμπ σημαίνει πιθανότητα εισροής και στοιχείων τζιχαντιστών, ενδεχομένως, στις προσφυγικές ροές. Αυτά τα έχω πει και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η κατάσταση στο Ιντλίμπ συνδέεται από την τουρκική ηγεσία με το άνοιγμα των ροών προς την Ευρώπη», κατέληξε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης