Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα ένταση στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο, μεταξύ προσφύγων - αστυνομίας

Νέα ένταση στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο, μεταξύ προσφύγων - αστυνομίας
Πρόσφυγες επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συνοριακή γραμμή, στο τελείωμα του φράχτη, και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης
Νέες στιγμές έντασης σημειώθηκαν στο τελωνείο, στις Καστανιές του Έβρου, όπου έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιδιώκουν να περάσουν στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα των συνόρων και τους εκβιασμούς του Recep Tayyip Erdogan προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αργά σήμερα το βράδυ Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου.
Μετά τα επεισόδια που καταγράφηκαν νωρίς το μεσημέρι, αντίστοιχο σκηνικό εκδηλώθηκε, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συνοριακή γραμμή, στο τελείωμα του φράχτη, και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ των ελληνικών αρχών, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους εκεί, από απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα.
Η Τουρκία, με εντολή Erdogan έδωσε "πράσινο φως", και τα σύνορα άνοιξαν, δίνοντας σε πρόσφυγες, μετανάστες και άλλους από το εσωτερικό της Τουρκίας, να επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το καθεστώς Erdogan ναύλωσε λεωφορεία και έστελνε μηνύματα στα κινητά διαφόρων εκ των παραπάνω, για το πότε θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για τα σύνορα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, στην ουδέτερη ζώνη, περίπου 200 άτομα, έχουν ανάψει φωτιές να ζεσταθούν, χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή.
Στην τουρκική πλευρά είναι συγκεντρωμένα περίπου 700 άτομα και πιθανώς περιμένουν την κάλυψη της νύχτας για οποιαδήποτε απόπειρα εισόδου.
 
Νέα ένταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας
 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης