Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ακυρώθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης και η Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο - Αναβάλλονται οι εκθέσεις στην Ελλάδα

tags :
Ακυρώθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης και η Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο - Αναβάλλονται οι εκθέσεις στην Ελλάδα
Αναβλήθηκαν οι εκθέσεις Οινόραμα και Food Expo - Ακυρώθηκαν το μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου της Ζυρίχης και η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου
Με την επιδημία του κορωνοϊού να καλπάζει, απειλώντας με διαστάσεις ανεξέλεγκτης πανδημίας, εκθέσεις και σαλόνια σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αναβάλλονται ή ακυρώνονται.
Η ματαίωση και απαγόρευση όλων των υπαίθριων συναθροίσεων όπου έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός, δημιουργώντας έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες, καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη την επιτυχή έκβαση της κάθε διοργάνωσης, ενώ θέτουν σε πιθανό κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων (εκθετών, επισκεπτών, συνεργατών), αλλά και των οικογενειών τους.

Ελλάδα
Στην Ελλάδα, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE αποφάσισε να μεταθέσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020, για το τριήμερο 16-17-18 Μαΐου 2020.
Διευκρίνησε σε ανακοίνωσή της πως οι προσκλήσεις (barcoded, χειρόγραφες) ισχύουν ως έχουν και στις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης.
Επίσης αναβάλλεται και η έκθεση κρασιού Οινόραμα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο, 7 με 9 Μαρτίου 2020.
Οι νέες ημερομηνίες του Οινοράματος, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού της χώρας και στην οποία συμμετέχει σύσσωμος ο οινικός κλάδος, είναι 3 με 5 Μαΐου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τις προσκλήσεις και τα προπωληθέντα εισιτήρια να ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες.

Ελβετία
Ακυρώνεται και το πολυαναμενόμενο, κάθε χρόνο, μεγάλο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το οποίο θα άνοιγε τις πύλες του στις 5 Μαρτίου.
Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα 28/2 το πρωί, καθώς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στη Γενεύη αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις που θα έχουν περισσότερα από 1.000 άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Σαλόνι Αυτοκινήτου, δεν θα πραγματοποιηθεί σε άλλη χρονική περίοδο.
"Λυπούμαστε για αυτήν την κατάσταση, αλλά η υγεία όλων των συμμετεχόντων είναι η πρώτη προτεραιότητα των εκθετών μας.
Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια για τους κατασκευαστές που έχουν επενδύσει για να γίνει αυτή η έκθεση στη Γενεύη.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κατανοήσουν αυτήν την απόφαση", τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτρια εταιρείας, Maurice Turrettini και πρόσθεσε: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο".
Σημειώνεται, ότι οι εργασίες των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα έπαιρναν μέρος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου βρίσκονταν σε τελικό στάδιο και πολλές από αυτές είχαν ήδη τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.
Οι οικονομικές συνέπειες για όλους όσοι εμπλέκονται στην εκδήλωση είναι σημαντικές και θα αξιολογηθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
Τα εισιτήρια που ήδη έχουν αγοραστεί για την εκδήλωση θα επιστραφούν, ενώ οι διοργανωτές θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Γερμανία
Την ακύρωση και της μεγάλης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Βερολίνου (ΙΤΒ), η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Μαρτίου, ανακοίνωσαν αργά σήμερα 28/2, οι διοργανωτές της.
Nωρίτερα, οι τοπικές υγειονομικές αρχές είχαν αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στην ΙΤΒ, ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονταν σε κάποια από τις χώρες όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και ότι δεν ήρθαν σε επαφή με κάποιον από αυτές τις περιοχές.
Οι διοργανωτές δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτούς τους όρους, επισημάινεται στην ανακοίνωση.
«Με 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες η ΙΤΒ έχει τεράστια σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.
Διαχειριζόμαστε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών και των εργαζομένων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση, Chris Goeke.
Ο δε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της διοργάνωσης, Wolf - Dieter Wolf, τόνισε ότι στα 56 χρόνια της η ΙΤΒ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια συγκρίσιμη κατάσταση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης