Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fisher (Πρώην πρόεδρος Fed): Δεν μπορεί η Fed να σώζει συνέχεια τις αγορές

Fisher (Πρώην πρόεδρος Fed): Δεν μπορεί η Fed να σώζει συνέχεια τις αγορές
Τα σχόλια του πρώην προέδρου της Fed, ήρθαν τη στιγμή που η αποτίμηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν 70% πιθανότητες να πέσουν κατά 4% τον Μάρτιο
«Η αγορά εξαρτάται υπερβολικά από την Fed σε περιόδους αναταραχής, όπως αυτή που ζούμε», δήλωσε ο  πρώην πρόεδρος του της Federal Reserve (Fed) στο Ντάλας Richard Fisher, σε συνέντευξή του στο CNBC.
Τα σχόλια του Fisher ήρθαν καθώς η αποτίμηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν 70% πιθανότητες να σημειώσουν πτώση κατά 4% τον Μάρτιο.
Η αγορά αναμένει πλέον, τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2020, καθώς οι παγκόσμιοι δείκτες βυθίζονται εν τω μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών, από τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
«Νομίζω ότι η αγορά ξεπερνάει τον εαυτό της, επειδή εξαρτάται υπερβολικά από την γενναιοδωρία της Fed», δήλωσε ο Fisher στο CNBC.
Ο Fisher, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Federal Reserve Bank στο Ντάλας, από το 2005 έως το 2015, δήλωσε ότι η «Fed δημιούργησε αυτή την εξάρτηση μέσω μιας γενιάς διευθυντικών στελεχών χωρίς καμία εμπειρία στον (σ.σ.τραπεζικό-χρηματοοικονομικό) τομέα σε προηγούμενες δύσκολες οικονομικά περιόδους».
«Δεν ήταν πουθενά γύρω από τον χώρο των τραπεζών και αγορών το 1974, το 1987, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και "ακόμη και το 2007, το 2008, το 2009», υποστήριξε.
«Έχουν την εμπειρία μόνο μίας πολιτικής, γεγονός που τους καθιστά νευρικούς στη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις στην παρούσα κρίση», τόνισε ο Fisher.
«Το ερώτημα είναι, θέλετε να συντηρείτε αυτήν την «πείνα»;
Αν ναι, συνεχίστε να εφαρμόζετε την οπιοειδή τακτική της παροχής φθηνού και άφθονου χρήματος, ο οποίο είναι ήδη υπερβολικά φθηνό και άφθονο.»
 
www.bankingnews.gr

Ο πρώην πρόεδρος του της Fed στο Ντάλλας Richard Fisher δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι η αγορά έχει γίνει πολύ εξαρτημένη από την Federal Reserve σε περιόδους αναταραχής.
Τα σχόλια του Fisher ήρθαν καθώς η αποτίμηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης είχαν 70% πιθανότητες για περικοπή κατά 4% τον Μάρτιο.

Η αγορά αναμένει πλέον τρεις μειώσεις επιτοκίνων το 2020, καθώς οι παγκόσμιοι δείκτες μετοχών βυθίζονται εν τω μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών, από τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
«Νομίζω ότι η αγορά ξεπερνάει τον εαυτό της, επειδή εξαρτάται υπερβολικά από την γενναιοδωρία της Fed», δήλωσε ο Fisher στο CNBC.
Ο Fisher, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Federal Reserve Bank στο Ντάλλας, από το 2005 έως το 2015, δήλωσε ότι η "Fed δημιούργησε αυτή την εξάρτηση" μέσω μιας γενιάς διευθυντικών στελεχών χωρίς καμία εμπειρία στον τραπεζικό τομέα σε προηγούμενες δύσκολες οικονομικά περιόδους.
Δεν ήταν πουθενά γύρω από τον χώρο των τραπεζών και αγορών το 1974, το 1987, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και "ακόμη και το 2007, το 2008, το 2009", υποστήριξε.
«Έχουν την εμπειρία μόνο μίας πολιτικής γεγονός που τους καθιστά νευρικούς στη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις», είπε ο Fisher.

«Το ερώτημα είναι, θέλετε να τροφοδοτήσετε αυτήν την «πείνα», συνεχίστε να εφαρμόζετε την οπιοειδή τακτική της παροχής φθηνού και άφθονου χρήματος.

Το χρήμα είναι ήδη υπερβολικά φθηνό και άφθονο.»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης