Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαντορινιός: Για ό,τι συμβαίνει στα νησιά, την ευθύνη την έχει ο κ. Μητσοτάκης

tags :
Σαντορινιός: Για ό,τι συμβαίνει στα νησιά, την ευθύνη την έχει ο κ. Μητσοτάκης
Αδιέξοδη η πολιτική Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό, επισήμανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός υπογράμμισε τις κυβερνητικές ευθύνες για τον εκτροχιασμό της κατάστασης στα νησιά αλλά και τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να ενδυναμωθεί το Λιμενικό Σώμα.
Μιλώντας στην εκπομπή Mega Μαγκαζίνο τόνισε:
«Για τη βία που ασκήθηκε στους νησιώτες από τα ΜΑΤ, για τη βία που ασκήθηκε στους Αστυνομικούς μέσα στο ξενοδοχείο στη Χίο για τη συμφόρηση των νησιών και για την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, την απόλυτη ευθύνη φέρει προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του συνεχίζουν σε μια αδιέξοδη πολιτική, χωρίς αποτέλεσμα.
Η κατάσταση στα νησιά αυτή τη στιγμή είναι πρωτόγνωρη: έχει κυριολεκτικά τριπλασιαστεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών.
Τον Ιούλιο του 2019 τα νησιά είχαν 15.000 πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ η Μόρια, με χωρητικότητα 2,500, είχε 5.000.
Σήμερα στα νησιά βρίσκονται 45.000.
Η Κυβέρνηση αντί να αποσυμφορήσει τα νησιά, στέλνει ΜΑΤ».
«Και είναι αίολη η δικαιολογία της ΝΔ ότι τώρα αυξήθηκαν οι ροές, γιατί εμείς αντιμετωπίσαμε το προσφυγικό όταν είχε 10.000 αφίξεις την ημέρα.
Μην ξεχνάμε, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, με περισσό λαϊκισμό μας έλεγαν ότι εμείς είχαμε πολιτική «ανοιχτών συνόρων».
Τώρα επί των ημερών τους τι έχουμε και αυξάνονται οι ροές;».

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πολιτικές που εφάρμοσε ως Κυβέρνηση:
«Ιδρύσαμε Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τρέξαμε άμεσα μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό η Υπηρεσία Ασύλου.
Επί ΣΥΡΙΖΑ 17.500 άτομα γύρισαν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, 10.000 επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους με την διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης, ενώ 22.000 πήγαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης (relocation).
Επιπλέον, επί των ημερών μας, ο χρόνος αναμονής για απόδοση Ασύλου ήταν 6μήνες, όσο δηλαδή είναι και ο μέσος ευρωπαϊκός.
Το 2017 εκδόθηκαν 51.589 αποφάσεις επί αιτήσεων ασύλου, το 2018, 46.075 και το 2019 ως τον Αύγουστο, 31.958».
Και με τα κλειστά κέντρα πάλι τα νησιά θα έχουν συμφόρηση.
«Η ΝΔ σταμάτησε όλη την παραπάνω προσπάθεια και προκάλεσε συμφόρηση στα νησιά.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, συνεχίζουν την αδιέξοδη πολιτική με το να θέλουν να φτιάξουν κλειστά κέντρα στα νησιά, συνολικής χωρητικότητας 20.000 ατόμων.
Και ρωτάμε: Οι υπόλοιποι 25.000 που τώρα ζουν στα νησιά και όσοι ακόμη αναμένεται να έρθουν, πού θα πάνε;
Ποιο είναι το σχέδιο τους για την αποσυμφόρηση των νησιών;».
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να φτιάξει επιπλέον δομές σε κάθε νησί, πχ. η Λέσβος θα έχει τρία.
Εμείς λέμε να υπάρχει μόνο ένα κέντρο σε κάθε νησί και να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές».

Για το Λιμενικό Σώμα

«Αφού η ΝΔ, το 2014 μείωσε τραγικά τις οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος, τώρα παινεύεται ότι τις αυξάνει κατά 1.500.
Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν πρόκειται να προσλάβει 1.500 άτομα, οι υποσχέσεις αυτές αφορούν σε κενές οργανικές θέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 αύξησε πραγματικά την δυναμικότητα του Σώματος με 534 προσλήψεις.
Η προκήρυξη που αυτή τη στιγμή τρέχει για προσλήψεις στο ΛΣ- ΕΛΑΚΤ είναι έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Επιπλέον η Κυβέρνηση υπερηφανεύεται για ενίσχυση του Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, τα οποία είναι όμως είναι έργο και προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την υπόθεση Novartis

«Από τη μέχρι τώρα λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη για τη λεγόμενη «σκευωρία», αντίθετα έχει επιβεβαιωθεί πως το σκάνδαλο NOVARTIS ήταν πολύ μεγάλο, ζημιώνοντας τον ελληνικό λαό για φαρμακευτική δαπάνη, 86 δισ.
Με λίγα λόγια ηθική αυτουργία του κ. Παπαγγελόπουλου θα υπήρχε, αν υπήρχε και φυσική αυτουργία.
Ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της «σκευωρίας».
Κανείς, γιατί δεν υπάρχει!».
«Για τα όσα δε ακούστηκαν από τον μάρτυρα κ. Μιωνή, τα Μέσα σήμερα έχουν επιλέξει να πουν τα μισά.
Πρόκειται για συναντήσεις που προέκυψαν μετά από αίτημα της Ισραηλινής Κυβέρνησης γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την Ισραηλινή Πρεσβεία.
Ίδιες ακριβώς συναντήσεις και για τον ίδιο λόγο είχαν γίνει και το 2013 παρουσία, μάλιστα τότε, του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά.
Όσο για τις δήθεν «μίζες», όπως είπε ο ίδιος ο μάρτυρας, αφορούσαν έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του ιδίου και ενός κ. Φιλιππάκη.
Αν λοιπόν από αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θέλει να εξάγει κάποιο συμπέρασμα για δήθεν παραδικαστικό κύκλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο να κάνει και για τον κ. Σαμαρά».
«Αν κάτι δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η NOVARTIS είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και πως οι φάκελοι τριών πολιτικών προσώπων, ακόμη, δεν έχουν μπει αρχείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης