Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of New York Mellon: Τα χαμηλά στις αγορές θα τα δούμε το... καλοκαίρι του 2020

tags :
Bank of New York Mellon: Τα χαμηλά στις αγορές θα τα δούμε το... καλοκαίρι του 2020
Οι μέσοι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν περισσότερες πληροφορίες
Ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στάθηκε ικανός να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στις αγορές, οι οποίες βυθίζονται εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία του κορωνοϊού.  
Γι' αυτό και οι αναλυτές της Citigroup έχουν συμβουλεύσει τους επενδυτές να μην αγοράσουν μετοχές, θεωρώντας ότι εάν έρθει μια παρέμβαση από τη Federal Reserve, ίσως να μην ανακάμψουν οι αγορές αμέσως.
Από την άλλη, η αναλύτρια της BNY Mellon, Alicia Levine, αναφέρει ότι για να υπάρξει σωστή συμβουλή, θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν ο κορωνοϊός αποτελέσει ένα βραχυπρόθεσμο ή όχι πρόβλημα.
"Αν νομίζετε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα, με αρκετά υπολογίσιμο πλήγμα για την ανάπτυξη, αλλά τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι, τότε οι αγορές θα ανακάμψουν.
Αλλά αν νομίζετε ότι είναι χειρότερο από αυτό, τότε πρέπει οι επενδυτές να τοποθετηθούν ανάλογα", είναι η Levine.
"Νομίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι, η ανάπτυξη θα ανακάμψει", πρόσθεσε, αν και παραδέχτηκε ότι οι κίνδυνοι για το βασικό σενάριο είναι αρκετά πραγματικοί.
Για τους μέσους επενδυτές, θα πρέπει να περιμένουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και να αναλαμβάνουν κάποιο κίνδυνο, δήλωσε η Levine.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης