Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει πτωτικά ο χρυσός λόγω κορωνοϊού, στα 1.642,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζει πτωτικά ο χρυσός λόγω κορωνοϊού, στα 1.642,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του παλλαδίου άγγιξε ενδοσυνεδριακά τα 2.847,50 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό
Πτωτικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε σήμερα (27/2) η τιμή του χρυσού, παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού εκτός Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 σημείωσε πτώση 00,04% στα 1.642,50 δολ. ανά ουγγιά.
Πρόκειται για τρίτη σερί ημέρα απωλειών για τον χρυσό, μετά το υψηλό επταετίας που σημείωσε τη Δευτέρα. Σημειώνεται πως νωρίτερα ο χρυσός είχε φτάσει να διαπραγματεύεται στα 1.662,50 δολ. και αναμένεται να κλείσει τον μήνα με κέρδη σχεδόν 4%.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι οκτώ σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,48% στις 98,53 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση εβδομάδων.
«Η παγκόσμια ανησυχία γύρω από τον κορωνοϊό ασκεί πιέσεις στις αγορές, και όλα τα κεφάλαια έρχονται στα ασφαλή καταφύγια», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της FXTM, Hussein Sayed, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν λίγα μέρη για να κρυφτεί κανείς και ο χρυσός αποτελεί μία από τις καλύτερες εναλλακτικές».
«Εάν ο κορωνοϊός δεν πραγματοποιήσει αναστροφή, τότε τα 1.700 δολάρια αποτελούν απλά θέμα χρόνου», υπογραμμίζει ο κ. Sayed, για να διευκρινίσει ότι «στο τραπέζι υπάρχει και το σενάριο ακόμα υψηλότερων τιμών».
Επιπλέον, το παλλάδιο σκαρφάλωσε νωρίτερα σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 2.847,50 δολ. ανά ουγγιά, λόγω μείωσης των αποθεμάτων παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον αναλυτή εμπορευμάτων της UBS, Giovanni Staunovo, η άνοδος του παλλαδίου «συνδέεται εν μέρει μα τις ανακοινώσεις των Norilsk Nickel και Impala Platinum, οι οποίες υποδηλώνουν μία ισχυρή έλλειψη στην αγορά και το 2020», με τον ίδιο να προσθέτει ότι «οδεύουμε προς το ένατο συνεχόμενο έτος έλλειψης και οι τιμές θα συνεχίσουν να δέχονται στήριξη από αυτό».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2020 καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στα 915,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σημαντική είναι η άνοδος για την τιμή συμβολαίου στο ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2020, και συγκεκριμένα στο +1,18% και τα 18,04 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης