Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 800 μονάδες λόγω διεθνών πιέσεων

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κάτω από τις 800 μονάδες λόγω διεθνών πιέσεων
ΑΓΟΡΑ: Μέσα σε πέντε συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης έχει χάσει πάνω από 100 μονάδες. Από τις 916 μονάδες πήγε χθες στις 811 σε κλείσιμο ή ποσοστό 11,5%. Βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα και κοντά σε στηρίξεις καλές. Τώρα θα μας πείτε, αυτά λίγη σημασία έχουν. Όλα παίζουν ρόλο κατά την ταπεινή μας άποψη.

Ο δείκτης DAX στο ίδιο διάστημα έχει μικρότερες απώλειες και ήταν και στα ιστορικά υψηλά του επίπεδα. Ακόμα και ο Dow Jones έχει μικρότερες απώλειες στις ίδιες μέρες συνεδρίασης. Οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού της Κίνας διατηρούνται. Οι εκτιμήσεις για το πότε θα περιοριστεί δίνουν και παίρνουν.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες κοντά στο 2%. Παλεύει ο DAX με τα πρόσφατα χαμηλά του και κινείται λίγο υψηλότερα από αυτά, όπως φαίνεται και στο γράφημα. Το ΧΑ άνοιξε επίσης με μεγάλες απώλειες και ξαναδίνει μάχη με σημαντικές στηρίξεις. Θα μπορέσει να βγάλει αντίδραση σήμερα ή έστω να μη βυθιστεί;
Image
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: Από 20 Φεβρουαρίου που αυξήθηκε η πίεση στις αγορές το ΧΑ βλέπει μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν απώλειες έως και 20%. Πρώτη και καλύτερη η Ελλάκτωρ με 19,6% και μετά η Πειραιώς με 19%. Η Aegean χάνει 17,6%, η Τιτάν 17,4%, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 15,4%, η Viohalco 14,8%, η Alpha Bank 14,1%, η Eurobank 13,6%, η Jumbo 13,3%, η Μυτιληναιος 13,3%, ο ΟΛΠ 13,1% και η Lamda 12,8%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πρώτη και πάλι στην πτώση με 4% αμέσως μετά το άνοιγμα. Στα 1,31 ευρώ με όγκο 36 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντικές πιέσεις στο άνοιγμα για Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Αξιόλογη είναι η υποχώρηση και των άλλων δύο συστημικών.

ΕΛΠΕ: Ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg τα EBITDA του τελευταίου τριμήνου αναμένονται στα 111,25 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της χρήσης αναμέννται στα 585 εκατ. ευρώ. Η μετοχή άνοιξε αμετάβλητη αλλά με πωλητές στα 7 ευρώ.

AEGEAN: Συνεχίζονται οι πιέσεις. Κάτω από τα 7 ευρώ κινείται η μετοχή.

PAPERPACK: Πολύ καλά τα αποτελέσματα και γενικά ο ισολογισμός δείχνει μια χαρά. Εξαιρετικές ταμειακές ροές, χαμηλός καθαρός δανεισμός, ενίσχυση της καθαρής θέσης, υψηλή μερισματική απόδοση (10%) και χαμηλός πολλαπλασιαστής κερδών. Η διοίκηση πάντως δίνει εκτίμηση για λίγο χαμηλότερα EBITDA το 2020 που σημαίνει ότι μπορεί τα καθαρά κέρδη να είναι ίσως λίγο χαμηλότερα έναντι του 2019.

Η μετοχή είναι χαμηλότερα από τα υψηλά της. Κάνει χαμηλούς όγκους αλλά περαιτέρω αδυναμία θα δώσει ακόμα χαμηλότερους δείκτες. Η εκτίμηση της διοίκησης για τα ΕΒΙΤDA του 2019 ήταν λίγο υψηλότερη από τα δημοσιευμένα, αλλά όχι σημαντική απόκλιση.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η Λυδία Χαϊδά στις 26/2 πούλησε 170 χιλ. μετοχές προς 156 χιλ. ευρώ δηλαδή κάτω από 1 ευρώ η μία. Χθες που έγιναν οι πωλήσεις η μετοχή από 0,8860 ευρώ χαμηλό έκλεισε στα 0,9440 ευρώ. Οι μετοχές πουλήθηκαν λίγο κάτω από 0,92 ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με λιγότερο από 1.000 τεμάχια πήγε στο -29% και στα 1,12 ευρώ. Μπήκε εντολή αγοράς υψηλότερα και οδηγήθηκε σε δημοπρασία η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με 1.100 τεμάχια ενισχύεται 1,20% και βρίσκεται στα 2,53 ευρώ. Η αποτίμηση στα 103 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης