Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Νέα «βουτιά» -2,13% για τον Nikkei στην Ιαπωνία

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Νέα «βουτιά» -2,13% για τον Nikkei στην Ιαπωνία
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,11% στις 2.991,33 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν για μία ακόμα συνεδρίαση οι αγορές της Ασίας, καθώς η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται μεταξύ άλλων στην αντίδραση των αγορών στις ΗΠΑ απέναντι στον COVID-19 και στα μέτρα που λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε νέα «βουτιά» της τάξεως του -2,13% στις 21.948,23 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο -0,75% και τις 6.657,90 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,05% στις 2.054,89 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -1,24% στις 11.292,17 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στις 26.826 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SET στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο +1,45% και τις 1.386,20 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,11% στις 2.991,33 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,32% στις 11.534,02 μονάδες.
Χθες, οι αγορές της Wall Street εμφάνισαν επίσης μεικτά πρόσημα, με τον δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά -0,38% στις 3.116,42 μονάδες, παραμένοντας σε τροχιά ώστε να καταγράψει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον περασμένο Μάιο.
Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας στο -0,46% και τις 26.957,59 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με ήπια κέρδη της τάξεως του +0,17% στις 8.980,78 μονάδες.
«Η αγορά προσπαθεί ακόμα να επεξεργαστεί τον πλήρη αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο κορωνοϊός στην ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ, και κυρίως στην αύξηση κερδών για πολλές εταιρείες», δήλωσε η αναλύτρια αγορών της J.P. Morgan Private Bank, Nadia Lovell.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εμφανίστηκε διατεθειμένος να ξοδέψει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χρειαστεί για την αντιμετώπιση του ιού, τοποθετώντας τον αντιπρόεδρο της χώρας, Mike Pence, στη θέση του επικεφαλής της σχετικής προσπάθειας.
Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αναβολή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη Νότια Κορέα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο, προκειμένου οι δύο πλευρές να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei Asian Review, οι αμερικανοί τεχνολογικοί κολοσσοί Google και Microsoft εξετάζουν τη μεταφορά της παραγωγής τους από την Κίνα σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, προκειμένου να μην επηρεαστεί η παραγωγή τους στην ευρύτερη περιοχή μακροπρόθεσμα.
«Το ενδεχόμενο επιβράδυνσης βρίσκεται αναμφισβήτητα στον ορίζοντα, αλλά είναι παροδικό», τόνισε η κα Lovell, εκτιμώντας παράλληλα ότι «η οικονομική ανάπτυξη θα καταγράψει εκ νέου επιτάχυνση το δεύτερο μισό του έτους».
Νωρίτερα, ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Goushi Kataoka, δήλωσε ότι η BoJ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ιό, ενώ τάχθηκε υπέρ μίας περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων εάν κριθεί απαραίτητο.
«Η χώρα δεν έχει ανακάμψει ακόμα από τον χαμηλό πληθωρισμό και τα επιτόκια», δήλωσε ο κ. Kataoka, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη της συνεργασίας Τράπεζας και κυβέρνησης «στην εφαρμογή μίας πολιτικής που θα σταθεροποιήσει τον εγχώριο πληθωρισμό και θα τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης