Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Επιστροφή στα κέρδη το δ΄ 3μηνο 2019, στα 76 εκατ. δολ. - Στα 1,89 δισ. δολ. τα έσοδα

Standard Chartered: Επιστροφή στα κέρδη το δ΄ 3μηνο 2019, στα 76 εκατ. δολ. - Στα 1,89 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6% στα 1,89 δισ. δολ.
Επιστροφή στα κέρδη κατέγραψε η Standard Chartered το τέταρτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/2) η βρετανική τράπεζα, γεγονός που συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της για το σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019 διαμορφώθηκαν στα 76 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 1,2 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6% στα 1,89 δισ. δολ. ενώ τα λειτουργικά έσοδα κατέγραψαν αύξηση κατά 2 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση, στα 3,60 δισ. δολ.
Για το σύνολο του έτους, τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2% σε σύγκριση με το 2018, στα 7,69 δισ. δολ. ενώ αντίθετα τα κέρδη κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +111% στα 2,34 δισ. δολ. έναντι 1,1 δισ. δολ. προηγουμένως.
«Η πειθαρχία στα πράγματα που ελέγχουμε και η έντονη εστίασή στα σημεία διαφοροποίησης μας επέτρεψαν να αυξήσουμε το υποκείμενο κέρδο κατά +8% και να βελτιώσουμε τα κέρδη ανά μετοχή κατά +23% το 2019, παρά το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζα, Bill Winters, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
«Βρισκόμαστε στις σωστές αγορές, καθοδηγούμενοι από τη σωστή στρατηγική και ενωμένοι μέσα από το σκοπό μας να προωθήσουμε το εμπόριο και την ευημερία», τόνισε ο κ. Winters, προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιος πως έχουμε θέσει τον εαυτό μας σε διαρκή επιτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης