Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τροπολογία Σταϊκούρα για ληξιπρόθεσμες οφειλές συνταξιούχων

tags :
Τροπολογία Σταϊκούρα για ληξιπρόθεσμες οφειλές συνταξιούχων
Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για ληξιπρόθεσμες οφειλές συνταξιούχων και για υπολογισμό τελών ταξινόμησης, βάσει εκπομπής CO2
Ρύθμιση στο θέμα των συνταξιούχων που κλήθηκαν να πληρώσουν επιπλέον φόρους για αναδρομικά που εισέπραξαν το 2013 δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Προβλέπει ότι «οφειλές από πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου που εκδόθηκαν μέχρι την 31.12.2019, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση, για αποδοχές που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013, καθίστανται ληξιπρόθεσμες την 29.5.2020».
Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, μέχρι την 31.12.2019 είχαν εκδοθεί από τη φορολογική Διοίκηση, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου για αποδοχές (όπως συντάξεις) που εισπράχθηκαν αναδρομικά εντός του 2013 από χιλιάδες φορολογούμενους.
Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ότι οι παραπάνω οφειλές, καθίστανται ληξιπρόθεσμες, την 29.5.2020 αντί της 28ης Φεβρουάριου, πρόβλεψη που είναι αναγκαία, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για τις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις, σε περιπτώσεις που εκ παραδρομής επιβλήθηκαν φορολογικές υποχρεώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης