Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εντατικοί έλεγχοι για το παρεμπόριο σε Αθήνα, Καλλιθέα και Πειραιά

tags :
Εντατικοί έλεγχοι για το παρεμπόριο σε Αθήνα, Καλλιθέα και Πειραιά
Οι έλεγχοι για το παρεμπόριο συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια
Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν χθες (25/2) υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα σε Λαϊκή αγορά στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκαν 17 έλεγχοι από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε συνεργασία με Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για έλλειψη αδείας, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 270 τεμάχια είδη ένδυσης και 150 διάφορα βιομηχανικά είδη που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα.
Σε έλεγχο σε εταιρεία τυποποίησης και εμπορίας οσπρίων στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για έλλειψη ενδείξεων επί συσκευασιών και μία παράβαση του άρθρου 80 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για έλλειψη αναγραφής συγκεκριμένων ενδείξεων επί τιμολογίων.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.500 Ευρώ.
Σε έλεγχο σε κατάστημα ένδυσης-υπόδησης στον Πειραιά που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν 124 τεμάχια απομιμητικών τσαντών γνωστού οίκου μόδας του εξωτερικού, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης