Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργασία... κατ' οίκον από μεγάλες πολυεθνικές λόγω κορωνοϊού - Παραλύουν οι μεταφορές

tags :
Εργασία... κατ' οίκον από μεγάλες πολυεθνικές λόγω κορωνοϊού - Παραλύουν οι μεταφορές
Παρότι τα αστικά κέντρα στην Κίνα και αλλού έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φαντάσματα, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν βάζοντας τους εργαζομένους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως
Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, η εξ αποστάσεως εργασία δεν αποτελεί πια προνόμιο, αλλά αναγκαιότητα.
Και ενώ η μείωση της κίνησης σε εργοστάσια, καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια έχει μετατρέψει πολλά αστικά κέντρα σε πόλεις-φαντάσματα, πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων χιλιάδες επιχειρήσεις προσπαθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.
«Η εν λόγω συγκυρία αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό να εργαζόμαστε από το σπίτι» υποστήριξε ο Alvin Foo, διευθύνων σύμβουλος της Reprise Digital, μιας μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας στη Σανγκάη με 400 άτομα προσωπικό, που είναι θυγατρική του Interpublic Group.
Μοιραία, λοιπόν, η εξ αποστάσεως εργασία παρουσιάζει θεαματική αύξηση από τις αρχές του μήνα (Φεβρουάριος 2020).
Η χρήση της εφαρμογής DingTalk του κολοσσού Ali Baba, που επιτρέπει σε κάποιον να εργαστεί από τον χώρο της αρεσκείας του, σημείωσε ρεκόρ σε ό,τι αφορά τους χρήστες και τα «κατεβάσματα». Αλλά και στη Silicon Valley οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας εφαρμόζουν την ίδια τακτική. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή των μετοχών της Zoom και της Slack, που εξειδικεύονται σε εφαρμογές εξ αποστάσεως εργασίας, αυξήθηκαν κατά 5% και 3%, αντίστοιχα.

Eπιχειρήσεις που εφαρμόζουν την εξ αποστάσεως εργασία

Οι ιθύνοντες της κινεζικής Tencent (TCEHY), με έδρα τη Σενζέν, ανέφεραν πως το προσωπικό της εταιρείας θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το σπίτι, ενώ το ίδιο ισχύει για 30 μεγάλες επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ.
Επίσης, την πρακτική εφαρμόζει και η Microsoft για τους υπαλλήλους της που εργάζονται στην Κίνα, όπως και η Audi.
Ο δε «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου Ali Baba ζήτησε και αυτός από τους υπαλλήλους που απασχολεί να εργαστούν εξ αποστάσεως.
Η διοίκηση της Chevron ζήτησε από τους traders και το λοιπό προσωπικό του γραφείου Canary Wharf του Λονδίνου να εργαστούν από το σπίτι, προκειμένου να προφυλαχθούν έπειτα από ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε μεταξύ των υπαλλήλων.
Η ενεργειακή βιομηχανία του Λονδίνου παρακολουθεί με ανησυχία την πορεία του ιού, με δεκάδες events να ακυρώνονται στην International Petroleum Week, την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση των εμπόρων και των στελεχών της Ευρώπης.
Η εταιρεία κατασκευής drone DJI, η κορυφαία κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu, κάποια τμήματα της Toyota και της General Motors εργάζονται από μακριά.
Τελευταία παραδείγματα αναφορικά με το πώς ο κορωνοϊός μετασχηματίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι η Apple, η Coca Cola, ενώ ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι στη Κίνα αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης