Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Πιθανή τεχνητή ύφεση στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού - Δεν θα επηρεαστεί η αξιολόγηση

DBRS: Πιθανή τεχνητή ύφεση στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού - Δεν θα επηρεαστεί η αξιολόγηση
Απίθανο να υπάρξουν διαρκείς επιπτώσεις στην ιταλική οικονομία ή στην πιστοληπτική αξιολόγηση της DBRS
Στους φόβους για τεχνητή ύφεση της ιταλικής οικονομίας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρεται σε ανάλυσή της η DBRS.
Μέσα σε λίγες ημέρες, οι ιταλικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 300 κρούσματα, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία.
Οι αρχές εφαρμόζουν έκτακτα μέτρα για να περιορίσουν την μετάδοση, ενώ η οικονομία της χώρας πιθανότατα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μείωση της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας.
Εάν περιοριστεί σε ένα προσωρινό σοκ σε επίπεδο ζήτησης, το οποίο θα ευθυγραμμίζεται με το βασικό σενάριο της DBRS περί μέτριας επίπτωσης του κορωνοϊού, διάρκειας ενός ή δυο τριμήνων, τότε θεωρείται απίθανο να υπάρξουν διαρκείς επιπτώσεις στην ιταλική οικονομία ή στην πιστοληπτική αξιολόγηση της DBRS για την ιταλική οικονομία.
Ο οίκος αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα με ΒΒΒ και σταθερό outlook.
Μεταξύ των βορείων περιοχών της Ιταλίας, η Λομβαρδία και το Βένετο εμφανίζουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων.
Δεδομένου ότι εκπροσωπούν την «ατμομηχανή ανάπτυξης» της Ιταλίας, μια παράταση των περιοριστικών μέτρων, ενδεχομένως να επιδράσει αρνητικά στην οικονομία.
Η  προσπάθεια των ιταλικών αρχών να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ των περιοριστικών μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και των προσπαθειών να περιοριστεί η αρνητική επίπτωση στην οικονομία, θα είναι δύσκολη, σύμφωνα με τους αναλυτές της DBRS.
Πιθανή κακοδιαχείριση της κατάστασης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κυβερνητική σταθερότητα.
Το δημοσιονομικό περιθώριο της Ιταλίας είναι περιορισμένο, ωστόσο η DBRS εκτιμά ότι θα υπάρξουν κάποια δημοσιονομικά μέτρα για τη στήριξη της ανάπτυξης.
Ωστόσο τα μέτρα ενδεχομένως να μην είναι τόσο αποτελεσματικά, στην περίπτωση που η οικονομική επίπτωση επηρεάσει περισσότερο την προσφορά, παρά την εγχώρια ζήτηση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης