Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -2,8% και στα 53,43 δολάρια το βαρέλι το brent

Απώλειες για το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -2,8%  και στα 53,43 δολάρια το βαρέλι το brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -2,3% στα 48,73 δολάρια το βαρέλι
Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κλείνει σε χαμηλά άνω του ενός έτους καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας που τροφοδοτεί η εξάπλωση του κορωνοϊού άσκησαν πιέσεις στις τιμές για τέταρτη διαδοχική ημέρα.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 1,17 δολάρια ή κατά 2,3% στα 48,73 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Η τιμή του brent, παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,52 σεντς ή 2,8% κλείνοντας στα 53,43 δολάρια το βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν απώλειες άνω του -2,5% καθώς η έξαρση του κορωνοϊού εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης.
«Οι τιμές του πετρελαίου αισθάνονται την πλήρη οργή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με το Brent να διαπραγματεύεται πλέον κοντά στα χαμηλά του Φεβρουαρίου και τη δυναμική να μην είναι φίλος του», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA, προσθέτοντας ότι «το επίπεδο των 54 δολ. ανά βαρέλι δείχνει ευάλωτο».
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, καθώς οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βιέννη προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των περικοπών στην παραγωγή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης