Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο Netanyahu ανακοίνωσε την ανέγερση 3.500 νέων κατοικιών στον ευαίσθητο τομέα Ε 1 της Δυτικής Όχθης

tags :
Ισραήλ: Ο Netanyahu ανακοίνωσε την ανέγερση 3.500 νέων κατοικιών στον ευαίσθητο τομέα Ε 1 της Δυτικής Όχθης
O  Netanyahu προχωρά σχέδιο για κατασκευή 3.500 κατοικιών για τους Εβραίους εποίκους σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης
O πρωθυπουργός του Ισραήλ B. Netanyahu δήλωσε ότι προχωρά το σχέδιο για την κατασκευή περίπου 3.500 κατοικιών για τους Εβραίους εποίκους σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ένα σχέδιο που είχε παγώσει μετά τις διεθνείς επικρίσεις.
Οι αντίπαλοι του σχεδίου προειδοποιούν ότι η ανέγερση κατοικιών για τους Εβραίους εποίκους στην περιοχή Ε-1 θα χωρίσει στη μέση τη Δυτική Όχθη, θα αποκλείσει τους Παλαιστίνιους από την Ιερουσαλήμ και θα περιορίσει περαιτέρω τις ελπίδες τους να αποκτήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.
«Έχω δώσει εντολή να δημοσιευθεί αμέσως το σχέδιο για την ανέγερση 3.500 κατοικιών στον Ε-1», επεσήμανε ο Netanyahu.
«Έχει καθυστερήσει 6,5 χρόνια», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έξι ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, στις οποίες το δεξιό κόμμα του Λικούντ ελπίζει να κερδίσει την υποστήριξη των εποίκων και των υποστηρικτών τους.
Το σχέδιο για τον τομέα Ε-1 θα επεκτείνει τον μεγάλο εβραϊκό οικισμό του Μάαλε Αντουμίμ και στην ουσία θα τον ενώσει με την Ιερουσαλήμ από την οποία απέχει περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.
Στις 20 Φεβρουαρίου ο Netanyahu ανακοίνωσε ότι αναβιώνει ένα σχέδιο για την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Γκιβάτ Χαμάτος της Δυτικής Όχθης, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης