Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρό μπρα ντε φερ κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

tags :
Σκληρό μπρα ντε φερ κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τα κλειστά κέντρα στα νησιά
Το κλίμα στα νησιά, κυρίως σε Λέσβο και Χίο είναι εκρηκτικό καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για τις κλειστές δομές - Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα υλοποιήσει το σχέδιό της με αποφασιστικότητα
Σε σκληρή διελκυστίνδα εξελίσσεται η υπόθεση με τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας καθώς από τη μία πλευρά οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα και από την άλλη, η κυβέρνηση τους λέει ότι είναι για το καλό τους.
Το κλίμα στα νησιά, κυρίως σε Λέσβο και Χίο είναι εκρηκτικό καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για τις κλειστές δομές και καθώς φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη η υλοποίησή τους. Ωστόσο η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα υλοποιήσει το σχέδιό της με αποφασιστικότητα.
Σε αυτό το σκηνικό, υπάρχει ανησυχία στα νησιά, κυρίως στα μεγάλα, που σημειώνουν αυξημένες ροές διότι, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των κατοίκων οι οποίοι άκουγαν από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα ότι θα αποσυμφορήσει τις περιοχές τους και αυτό δεν έγινε.
Όπως επίσης, ότι θα γίνουν κλειστά κέντρα και στην ενδοχώρα, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί.
Υπό το πρίσμα αυτό, οι κάτοικοι των εν λόγω νησιών δηλώνουν προβληματισμένοι και δύσπιστοι αλλά και αρνητικοί απέναντι στην όποια απόφαση ανακοινώνεται.
Το ζήτημα είναι ότι στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν διαφαίνεται άλλη λύση στον ορίζοντα.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα φύγουν από τις πυκνοδομημένες περιοχές οι πρόσφυγες/μετανάστες και θα αναπνεύσει η Μόρια παρότι οι κάτοικοι γι αυτό ακριβώς φωνάζουν αφού δεν πιστεύουν ότι θα κλείσει η Μόρια.
Γι αυτό και είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να πειστούν οι κάτοικοι των νησιών και οι τοπικές αρχές.
Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση διότι τα νούμερα προς το παρόν τουλάχιστον, δεν βγαίνουν.
Καθώς αποτελεί αντικειμενική αλήθεια το γεγονός οι μετανάστες που είναι στα νησιά αυτή τη στιγμή δεν χωράνε στα κέντρα που χτίζονται.
Η κυβέρνηση βέβαια, υποστηρίζει ότι θα επιστρέφει στις χώρες τους όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις όμως οι ρυθμοί με τους οποίους επιστρέφουν αυτοί οι άνθρωποι δεν πείθουν ότι αυτό θα συμβεί.
Ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει ότι ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών στα πέντε νησιά αφού έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος, ο οποίος όμως, όπως υπογραμμίζει, δεν μπορεί ούτε να διαιωνίζεται, ούτε να αποτελεί άλλοθι αδράνειας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, είναι ανάγκη να κλείσουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, οι σημερινές άναρχες δομές.
Και για να κλείσουν πρέπει πριν, να δημιουργηθούν οι κλειστές.
Ενώ τονίζουν ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει στα νησιά  καμία δομή.
Είναι πρακτικά αδύνατο κάτι τέτοιο.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν μονόδρομο την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, βασικός άξονας του οποίου είναι η κατασκευή των κλειστών δομών.
Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα πως θα εφαρμοστεί στην πράξη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης