Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν παρεμβάσεις από την Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2020

Trump: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν παρεμβάσεις από την Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2020
Δεν θέλω βοήθεια από καμία χώρα και δεν έχω ζητήσει βοήθεια από καμία χώρα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo κατέστησαν σαφές σήμερα 25/2, ότι δεν θα δεχθούν καμία βοήθεια για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση σ’ αυτές από την Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι καμία χώρα δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, αφότου ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εκλογές του 2020 για να βοηθήσει τον Trump να εκλεγεί για δεύτερη θητεία.
«Δεν θέλω βοήθεια από καμία χώρα και δεν έχω ζητήσει βοήθεια από καμία χώρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ινδία.
Μετά την ενημέρωση που έγινε στο Κογκρέσο, ο Trump απομάκρυνε τον επικεφαλής των υπηρεσιών Josef Maguire τον οποίο αντικατέστησε μα κάποιον πολιτικά προσκείμενο στον ίδιο.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Trump αρνήθηκε τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης του Maguire, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει λόγω «νομοθετικής διάταξης».
Εξάλλου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιδράσουν εάν η Ρωσία προσβλέπει να υπονομεύσει τις φετινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά στα μέτρα που θα πάρει σ αυτή την περίπτωση.
« Η παρέμβαση στις εκλογές μας είναι ανεπίτρεπτη», δήλωσε ο Pompeo στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Εάν επιχειρήσει η Ρωσία ή κάποιος άλλος ξένος παίκτης να υπονομεύσει τις δικές μας δημοκρατικές διαδικασίες, θα ενεργήσουμε ανταπαντώντας», δήλωσε ο Pompeo.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης