Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνθηκε από τα υψηλά επτά ετών ο χρυσός λόγω κορωνοϊού - Στο -1,6% και τα 1.650 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνθηκε  από τα υψηλά επτά ετών ο χρυσός λόγω κορωνοϊού - Στο -1,6% και τα 1.650 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να καταγράψει την πρώση πτώση μετά από πέντε ημέρες
Πιέσεις δέχθηκε σήμερτα Τρίτη (25/2) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα υψηλά επτά ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2020 σημείωσε πτώση 1,6% διολισθαίνοντας στα 1.650 δολ. ανά ουγγιά.

Η πτώση του πολύτιμου μετάλλου οφείλεται τόσο στην κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές όσο και στη σταθεροποίηση των ασιατικών αγορών, με εξαίρεση την περιοχή της Ιαπωνίας, μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης.
Όσον αφορά το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του χρυσού, καταγράφεται πτώση της τάξεως του -0,30% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,37 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,11% στις 99,17 μονάδες.
Παρά τις απώλειες του πολύτιμου μετάλλου, ο επικεφαλής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, τόνισε ότι «ο χρυσός θα δεχθεί ορισμένη στήριξη, δεδομένου του υπερβολικού ρίσκου στις αγορές».
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπωση επιδείνωσης της κατάστασης γύρω από τον κορωνοϊό η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω το πολύτιμο με΄ταλλο.
Επιπλέον, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +2,07% στα 2.566,95 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2020 υποχωρεί κατά -2,48% στα 18,40 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης