Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Θα περιορίσουμε τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ιαπωνική οικονομία - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Bank of Japan: Θα περιορίσουμε τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ιαπωνική οικονομία - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας εμφανίζεται έτοιμη να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος του ιού στην οικονομία
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά την αντίδραση των αγορών απέναντι στην έξαρση του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σήμερα (25/2) ο εκτελεστικός διευθυντής της Bank of Japan, Eiji Maeda, διευκρινίζοντας ότι η προσοχή της χώρας θα παραμείνει εστιασμένη κυρίως γύρω από την αγορά συναλλάγματος.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου, ο κ. Maeda τόνισε ότι «η Ιαπωνία είναι έτοιμη να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο της έξαρσης του Covid-19 στην εγχώρια οικονομία».
«Η χώρα είναι έτοιμη να λάβει δράση σε περίπτωση που οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος εμφανίσουν σημάδια παρεμπόδισης της οικονομικής ανάπτυξης του έθνους», επεσήμανε ο κ. Maeda, διευκρινίζοντας ότι «η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν σχεδιάζει την καθοδήγηση της οικονομικής πολιτικής προκειμένου να επηρεάσει τις αγορές».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της χώρας, Yasutoshi Nishimura, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση χρειάζεται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον αντίκτυπο της έξαρσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοπιστωτικών αγορών».
«Θα εφαρμόσουμε τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής στήριξης ανάλογα με τις ανάγκες της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Nishimura, προσθέτοντας ότι «οι υψηλότεροι μισθοί και η επέκταση της κατανάλωσης είναι σημαντικά, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης