Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν υπάρχει ακόμα πλήρης συμφωνία για τετραμερή για τη Συρία στις 5/3

tags :
Erdogan: Δεν υπάρχει ακόμα πλήρης συμφωνία για τετραμερή για τη Συρία στις 5/3
Πιθανόν να συναντηθώ με τον πρόεδρο Putin υποστήριξε ο Erdogan
Τη θέση ότι δεν υπάρχει ακόμα πλήρης συμφωνία για μια τετραμερή συνάντηση κορυφής για τη Συρία στις 5 Μαρτίου διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Στη συνάντηση αυτή αναμενόταν να λάβουν μέρος πέραν του Erdogan ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Πάντως, ο Erdogan άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του στις 5 Μαρτίου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων του Σύρου προέδρου, Bashar al Assad – έχουν τη στήριξη της Μόσχας - στην επαρχία της Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί και το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών που με τη σειρά τους έχουν τη στήριξη της Άγκυρας.
Μάλιστα ο Erdogan σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε πως μια ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στην Τουρκία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα έχει αναπτύξει στρατιωτικούς για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης.
«Είχαμε δύο μάρτυρες εκεί πέρα, στη Λιβύη» ανέφερε ο Erdogan, ο οποίος δεν διευκρίνισε ούτε το πότε ούτε από ποιόν σκοτώθηκαν οι στρατιώτες αυτοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης