Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Αστακός» σήμερα 25/2 το Καβούρι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ παρουσία Μητσοτάκη – Γεννηματά

tags :
«Αστακός» σήμερα 25/2 το Καβούρι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ παρουσία Μητσοτάκη – Γεννηματά
Αντισυγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ
Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηγτσοτάκη να έχει δεσμευτεί έναντι του προέδρου της ΓΣΕΕ ότι θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει το σημερινό 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στο Καβούρι περιστοιχισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και αποκλεισμένο από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση, θεωρείται πιθανό το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο να αποκτήσει νέα διοίκηση.
Ο Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη την περιφρούρηση της διαδικασίας και ο ίδιος δεσμεύτηκε, όχι μόνο για αυτή, αλλά να πάει και να χαιρετίσει, δίνοντας έτσι το στίγμα «του σεβασμού» των θεσμικών διαδικασιών.
Ως αργά το βράδυ παρέμενε άγνωστη η πραγματική πρόθεση του πρωθυπουργού, αφού το Μαξίμου στο σημερινό πρόγραμμα δεν αναφέρεται στο συνέδριο. Πάντως το χώρο του συνεδρίου αναμένεται να παρευρεθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματα η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.
Το ΠΑΜΕ και μερίδα συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη νομιμότητα των συνέδρων, και αυτός ήταν ο λόγος που εμπόδισαν την περασμένη άνοιξη την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα η παρούσα διοίκηση να είναι διορισμένη από τα δικαστήρια.
Ωστόσο, το 90% των προέδρων των Εργατικών Κέντρων της χώρας με κείμενο που υπογράφουν στηρίζουν τη διαδικασία και  δηλώνουν «αποφασισμένοι» να συμβάλλουν «στην προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών» και να μην επιτρέψουν «τον ακρωτηριασμό και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα, από εκείνους που στοχεύουν, παραβιάζοντας νόμους και καταστατικό, να επιβάλλουν διά της σωματικής ρώμης τούς συσχετισμούς που επιθυμούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Χαρακτηριστικό του μένους του ΚΚΕ, προκειμένου να εμποδίσει τη διαδικασία, είναι ότι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, που είναι η αντίστοιχη οργάνωση για τους δημοσίους υπαλλήλους, προκήρυξε για σήμερα 3ωρη στάση με στόχο την διοργάνωση αντισυγκέντρωσης έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποείται το συνέδριο (!!!!!).
Η πλειοψηφία η οποία αποτελείται από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) έχει εκφραστεί υπέρ της πραγματοποίησης του συνεδρίου.
Τριβές υπάρχουν ανάμεσα σε στελέχη της ΝΔ όπως ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πάιδας που κινείται κόντρα στον Γιάννη Κουτσιούκη της ΓΣΕΕ και στήριξε τη στάση εργασίας στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και η συνδικαλιστική  παράταξη «Ενότητα» που προέρχεται από διάσπαση της ΔΑΚΕ στις τράπεζες (Τάσος Γκιάτης κ.ά.)  που μιλά για «ψευτοσυνέδριο», για «νόθους αντιπροσώπους» και αόρατα σωματεία, αλλά του «χρεώνουν» ότι θέλει να έχει ηγετικό ρόλο στη ΔΑΚΕ, χωρίς να έχει πλειοψηφία.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης