Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Merz ανακοινώνει αύριο 25/2 την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του CDU

tags :
Γερμανία: Ο Merz ανακοινώνει αύριο 25/2 την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του CDU
Σε κύκλο στελεχών του κόμματος φέρεται να δήλωσε, ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη διάθεση να εργαστεί προκειμένου το CDU να ξαναγίνει αποφασιστική δύναμη για τη χώρα
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη 25/2, και επισήμως, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος Friedrich Merz.
Ο κ. Merz έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι αύριο στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου «για το θέμα της υποψηφιότητας για την ηγεσία του CDU».
Λίγο νωρίτερα, σε κύκλο στελεχών του κόμματος φέρεται να δήλωσε ότι έχει «πάρα πολύ μεγάλη διάθεση» να εργαστεί προκειμένου «το CDU να ξαναγίνει αποφασιστική δύναμη» για τη χώρα.
Ο κ. Merz είχε ηττηθεί με μικρή διαφορά το 2018 από την απερχόμενη σήμερα Πρόεδρο του κόμματος Annegret Kramp-Karrenbauer και βλέπει τώρα ότι διαθέτει πλέον σοβαρές πιθανότητες να είναι εκείνος που θα κερδίσει την εσωκομματική αναμέτρηση.
Την υποψηφιότητά του έχει ήδη ανακοινώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Norbert Roettgen.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυρία Kramp-Karrenbauer, ο νέος αρχηγός του CDU θα εκλεγεί από έκτακτο Συνέδριο στις 25 Απριλίου.
Ο ρόλος του παραμένει συνδεδεμένος με αυτόν του υποψήφιου Καγκελάριου, τόνισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης