Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΗΠΑ): Δεν αναμένουμε προς το παρόν ουσιαστικό αντίκτυπο στην εμπορική συμφωνία με Κίνα λόγω κωρονοϊού

tags :
Mnuchin (ΗΠΑ): Δεν αναμένουμε προς το παρόν ουσιαστικό αντίκτυπο στην εμπορική συμφωνία με Κίνα λόγω κωρονοϊού
Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν προς το παρόν ουσιαστικό αντίκτυπο στην εμπορική συμφωνία με Κίνα
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών S. Mnuchin δήλωσε στο Reuters ότι δεν αναμένει η επιδημία του νέου ιού να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει όσο προκύπτουν νεότερα στοιχεία τις ερχόμενες εβδομάδες.
Οι υπουργοί Οικονομιών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (G20) είπαν χθες ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την πιδημία, χωρίς όμως να την χαρακτηρίσουν καθοδικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.
Οι φόβοι για την επιδημία του κορωνοϊού κλιμακώθηκαν ενώ οι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ, καθώς αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα.
Ο Mnuchin, σε συνέντευξη του στο Reuters αργά χθες, προειδοποίησε να μην βγάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό που χαρακτήρισε «ανθρώπινη τραγωδία» στην παγκόσμια οικονομία ή στις αποφάσεις των εταιριών για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, λέγοντας ότι είναι απλά πολύ νωρίς για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Η Κίνα επικεντρώνεται προς το παρόν στον ιό, δήλωσε ο Mnuchin, αλλά η Ουάσινγκτον συνεχίζει να αναμένει ότι το Πεκίνο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του για να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας.
«Δεν αναμένω ότι αυτό θα έχει συνέπειες στη Φάση 1. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, και το πού βρίσκεται ο ιός τώρα, δεν αναμένω ότι θα είναι ουσιαστικές», δήλωσε.
«Προφανώς αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.
Εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, θα έχουμε όλοι καλύτερη αξιολόγηση καθώς υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού».
Ο Mnuchin αναγνώρισε ότι η επιδημία μπορεί επίσης να καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την εμβάθυνση της εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο και την επίτευξη της Φάσης 2 της συμφωνίας, αλλά δήλωσε ότι δεν ανησυχεί γι’ αυτό αυτή τη στιγμή.
«Εάν πετύχουμε τη σωστή συμφωνία πριν από τις εκλογές, αυτό είναι υπέροχο. Εάν πετύχουμε τη σωστή συμφωνία μετά τις εκλογές, αυτό είναι υπέροχο.
Δεν νιώθουμε καμία πίεση όπως και να ‘χει», δήλωσε αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στις οποία ο πρόεδρος D. Trump επιδιώκει την επανεκλογή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης