Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Στα 7 χρόνια θα μπορούν να κάνουν αίτηση για ελληνική ιθαγένεια οι πρόσφυγες

tags :
Θεοδωρικάκος: Στα 7 χρόνια θα μπορούν να κάνουν αίτηση για ελληνική ιθαγένεια οι πρόσφυγες
Εξαιρείται από την κινητικότητα ο τομέας της Υγείας λόγω κορωνοϊού δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Τέλος στη δυνατότητα, όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα και παίρνουν μέσω του καθεστώτος των προσφύγων άσυλο, να γίνονται Έλληνες μέσα σε μια τριετία, βάζει με ρύθμιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξομοιώνοντας το χρόνο με όσους εισέρχονται νόμιμα στη χώρα και παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια στα επτά χρόνια.
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος, λόγω του κινδύνου που υπάρχει από την έξαρση του κορωνοϊού, εξαιρεί από την κινητικότητα τον τομέα της Υγείας, γι' αυτόν τον κύκλο κινητικότητας.
Ο υπουργός Εσωτερικών στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που επιθυμεί η κυβέρνηση.
Σε αυτή τη λογική χαρακτήρισε ριζοσπαστική τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με την ΕΕΤΑΑ για την κάλυψη των τεχνικών υπηρεσιών, καθώς με τον τρόπο αυτό και οι δήμοι θα έχουν τις αναγκαίες τεχνικές μελέτες για τη διεκδίκηση έργων αλλά και λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσής τους.
Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αλλά επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η δημοσιονομική και η χρονική δυνατότητα για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού, καθώς η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ απαιτεί χρόνο και δεν θα γινόταν κανένα έργο στους Δήμους αυτήν την τετραετία.
Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε καινοτόμο το σύστημα που εισάγεται για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα παράλληλης άσκησης αρμοδιοτήτων μέσω μνημονίων συνεργασίας με άλλους φορείς του δημοσίου, προκειμένου να διευκολυνθούν στην άμεση παρέμβασή τους σε ζητήματα και υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης