Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα χαμηλά του 2016 οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων - Εκτιμήσεις για περαιτέρω υποχώρηση

tags :
Στα χαμηλά του 2016 οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων - Εκτιμήσεις για περαιτέρω υποχώρηση
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το ράλι οδηγείται από τους Ασιάτες επενδυτές, οι οποίοι αγοράζουν αμερικανικά ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας
Στην εκτίμηση ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων, που βρίσκονται ήδη στα χαμηλά του 2016, θα παρουσιάσουν περαιτέρω υποχώρηση, συγκλίνουν οι αναλυτές.
«Βλέπω ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να δοκιμάζουν το 1,3%, τα χαμηλά ρεκόρ του 2016 και ενδεχομένως να υποχωρήσουν περαιτέρω.
Όσον περισσότερο διαρκεί αυτή η κατάσταση (σσ. επιδημία του κορωνοϊού) τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα για την εφοδιαστική αλυσίδα.
Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ντόμινο συνεπειών και στην ανάπτυξη» επισημαίνει ο Prashant Newnaha από τη TD Securities.
Σήμερα (24/2/2020) οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν πέντε μονάδες βάσης στο 1,42%, το χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Ιούλιο του 2016, καθώς επικρατεί έντονη ανησυχία για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού εκτός της Κίνας.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το ράλι οδηγείται από τους Ασιάτες επενδυτές, οι οποίοι αγοράζουν αμερικανικά ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας.
«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι σχετικά με τον ιό επηρεάζουν περισσότερο τους Ασιάτες επενδυτές, οι οποίοι είναι πιο κοντά το πρόβλημα σε σχέση με τους επενδυτές στις ΗΠΑ» επισημαίνει αναλυτής της Morgan Stanley.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης