Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα πιέζει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους, για να μην χαθούν οι στόχοι ανάπτυξης του 2020

tags :
Η Κίνα πιέζει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους, για να μην χαθούν οι στόχοι ανάπτυξης του 2020
Εάν οι κινεζικές αρχές δεν αντιμετωπίσουν την πανδημία, η οικονομία δεν μπορεί να επανεκκινήσει
Σε πλήρη παράλυση βρίσκεται η οικονομία της Κίνας, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι οι κινεζικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν περιθώρια έως 3 μήνες μέχρι η ρευστότητά τους να εξαντληθεί.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η προοπτική αυτή είναι ένα δυνητικά καταστροφικό αποτέλεσμα που όχι μόνο θα πλήξει την οικονομία της Κίνας αλλά και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα 40 τρισ. δολαρίων.

Εάν οι κινεζικές αρχές δεν αντιμετωπίσουν την πανδημία, η οικονομία δεν μπορεί να επανεκκινήσει.
Βέβαια, το Πεκίνο επέλεξε να πιέσει τους εργαζόμενους να επανέλθουν στην εργασία τους, προκειμένου να ξαναρχίσει να λειτουργεί η οικονομία της, μια κίνηση που απειλεί να εκτροχιάσει την τρέχουσα επιδημία.
Όπως σημείωσε η Bloomberg "οι τοπικές κυβερνήσεις σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν ένα τρομακτικό ζήτημα: αν θα επικεντρωθούν στην εξουδετέρωση του ιού ή θα ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία των εργοστασίων".

Και μέχρι τώρα, οι κεντρικές και τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας χαλαρώνουν και πάλι τα κριτήρια προκειμένου τα εργοστάσια να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους, ώστε η χώρα να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές επιδιώξεις για ανάπτυξη και οικονομική ανάπτυξη το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης