Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπλώνεται ραγδαία ο κορωνοϊός – Πρώτα κρούσματα σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Αφγανιστάν

Εξαπλώνεται ραγδαία ο κορωνοϊός – Πρώτα κρούσματα σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Αφγανιστάν
Στους 12 οι νεκροί στο Ιράν
Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο και εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς τα πρώτα τους κρούσματα ανακοίνωσαν το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Αφγανιστάν.
Κουβέιτ και Μπαχρέιν επιβεβαίωσαν σήμερα Δευτέρα 24/2 τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ιράν, το οποίο έχει καταγράψει 47 κρούσματα εκ των οποίων 12 θανατηφόρα.
Το Κουβέιτ εντόπισε τον κορωνοϊό σε τρεις ανθρώπους μεταξύ των 700 που αναχώρησαν το Σάββατο από την πόλη Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, στο Μπαχρέιν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο ασθενής».
Παράλληλα και το Αφγανιστάν ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού.
Στο μεταξύ η Qatar Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητεί από τους επιβάτες της που επιστρέφουν από το Ιράν και τη Νότια Κορέα να παραμένουν στο σπίτι τους ή σε εγκαταστάσεις καραντίνας επί 14 ημέρες.
Το Κατάρ δεν έχει καταγράψει ακόμη κρούσματα του κορωνοϊού.
Εξάλλου οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν το πέρασμα Σαφουάν με το Κουβέιτ για τους ταξιδιώτες έπειτα από αίτημα της γειτονικής χώρας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το πέρασμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις.
Σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει καταγράψει 13 κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης