Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Θρίαμβος Πρασίνων, ιστορική ήττα για CDU στο Αμβούργο - Νίκη για SPD

Γερμανία: Θρίαμβος Πρασίνων, ιστορική ήττα για CDU στο Αμβούργο -  Νίκη για SPD
Θα συνεχίσουν να κυβερνούν Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι
Θριαμβευτές εμφανίζονται οι Πράσινοι στο Αμβούργο της Γερμανίας καθώς στις χθεσινές τοπικές εκλογές κατόρθωσαν να διπλασιάσουν το ποσοστό τους και να ανέλθουν στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι αν και είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται, αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη.
Αντίθετα, οι Χριστιανοδημοκράτες κατέγραψαν ιστορικό χαμηλό του ποσοστού τους και κατέβηκαν στην τρίτη θέση.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το SPD κερδίζει το 39% των ψήφων (από 45,6% το 2015), το CDU το 11,2% (15,9%), οι Πράσινοι 24,2% (12,4%), το FDP 5% (7,4%), η Αριστερά 9,1% (8,5%) και η AfD 5,3% (6,1%).
Με αυτά τα αποτελέσματα, ο συνασπισμός SPD και Πρασίνων συγκεντρώνει 81 από τις 121 έδρες του τοπικού κοινοβουλίου και θα συνεχίσει, κατά πάσα πιθανότατα, να κυβερνά.
Άλλωστε ο επικεφαλής του SPD δήλωσε ήδη ότι η πρώτη του επιλογή είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τους Πρασίνους και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο κομμάτων.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι εφόσον το επιτρέπουν τα τελικά ποσοστά, σκοπεύει επίσης να συνομιλήσει και με το CDU.
Από την πλευρά της η επικεφαλής των Πρασίνων έκανε λόγο για «επιτυχημένο συνασπισμό των τελευταίων πέντε ετών» και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει για ποιον λόγο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί, με ισχυρότερο το κόμμα των Πρασίνων.
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε.
Τα επίσημα ποσοστά των κομμάτων θα γίνουν γνωστά την 11η Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης