Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Cerberus, το σκυλί της κολάσεως, με αδίστακτες μεθόδους ξεγέλασε το βρετανικό δημόσιο – Διεκδικεί NPEs σε Ελλάδα και Κύπρο

Cerberus, το σκυλί της κολάσεως, με αδίστακτες μεθόδους ξεγέλασε το βρετανικό δημόσιο – Διεκδικεί NPEs σε Ελλάδα και Κύπρο
Παραδόξως όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης το Cerberus κατηγορήθηκε ότι ξεγέλασε το βρετανικό δημόσιο καθώς δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του.
Το Cerberus capital management από όπου περνάει αφήνει θρύψαλα, σκόνη, έντονη κριτική και αποδοκιμάζεται.
Το Cerberus το αμερικανικό fund που διεκδίκησε τα NPEs της Πειραιώς επανήλθε στο προσκήνιο στην Κύπρο διεκδικώντας προβληματικά δάνεια της τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής τράπεζας ενώ συνεχίζει να βολιδοσκοπεί και την ελληνική αγορά.
Παραδόξως όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης το Cerberus κατηγορήθηκε ότι ξεγέλασε το βρετανικό δημόσιο καθώς δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του.
Το Cerberus στην περίπτωση της Northern Rock το 2016 είχε δεσμευτεί ότι θα προσφέρει καλύτερα επιτόκια και καλύτερους όρους για τα προβληματικά δάνεια που αγόρασε αλλά τελικώς κατηγορείται ότι ήταν ασυνεπής.
Οι βρετανοί πολίτες πληρώνουν στο Cerberus επιτόκια 5%, τα οποία είναι τρεις φορές υψηλότερα από το μέσο επιτόκιο της αγοράς.
Η Cerberus Capital Management έχει αγοράσει τα δάνεια χιλιάδων Βρετανών και ακολουθεί επιθετικές μεθόδους ώστε να ανακτήσει τα κεφάλαια που επένδυσε.
Η Cerberus Capital Management, αγόρασε προβληματικά δάνεια ύψους άνω των 20 δισεκ. στερλινών από μεγάλες βρετανικές τράπεζες και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου που προέκυψαν από την χρηματοπιστωτική κρίση.
Σε πολλές περιπτώσεις, έχει αποσπάσει αυτά τα δάνεια σε μειωμένες τιμές - και τώρα επιθετικά κυνηγάει τα χρέη.
Πολλοί δανειολήπτες - κυρίως ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων - έλαβαν δάνεια από την Northern Rock και την Lloyds Bank και πλέον αναγκάζονται να εμπλακούν σε πολύπλοκες νομικές διαμάχες για να αποφύγουν την πτώχευση.
Η Cerberus Capital Management, η οποία μοιράζεται το όνομά της από τον σκύλο που φυλούσε τις πύλες του κάτω κόσμου στην ελληνική μυθολογία, έχει περιγραφεί από τους βουλευτές της Βρετανίας ως «πραγματικό σκυλί της κόλασης».
Η Cerberus έχει ξεκινήσει διαδικασίες για εξώσεις πολιτών και οι αντιδράσεις γιγαντώνονται.
Το ερώτημα που εγείρεται είναι οι κυπριακές τράπεζες και οι ελληνικές γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει;
Γνωρίζουν τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Cerberus και γνωρίζουν τις μεγάλες αντιδράσεις που προκαλούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί από τις κοινωνίες π.χ. της Βρετανίας;
Cerberus Capital Management, which shares its name with the three-headed dog that guards the gates of the underworld in Greek mythology, has been described by MPs as a ‘veritable hound of hell’.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης