Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιούν Morgan Stanley, Nomura: Αρμαγεδδώνας, κατακλυσμός θα χτυπήσει τον πλανήτη και τις αγορές

Προειδοποιούν Morgan Stanley, Nomura: Αρμαγεδδώνας, κατακλυσμός θα χτυπήσει τον πλανήτη και τις αγορές
Τα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η Κίνα βρίσκεται όχι στα πρόθυρα της παράλυσης, η οικονομία έχει ήδη παραλύσει
Οικονομικός Αρμαγεδδώνας θα χτυπήσει την Κίνα και ακολούθως οικονομικός κατακλυσμός θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία αλλά και τα χρηματιστήρια προειδοποιεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και η Ιαπωνική Nomura.
Ήδη η Κίνα αντιμετωπίζει οικονομικό Αρμαγεδδώνα καθώς λόγω της επιδημίας του Κορωνοιού το 85% των επιχειρήσεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ τα μετρητά μπορεί να τελειώσουν σε 3 μήνες από σήμερα.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμα και όταν η αγορά αξιολογούσε με δυσπιστία τους κατασκευασμένους αριθμούς της Κίνας ως προς την εξάπλωση του κορονοϊού κατέστη αντιληπτό ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, ειδικά τώρα που έφθασε στην Ευρώπη με επίκεντρο την Ιταλία.
- Ήδη η Κίνα επιβραδύνεται, χάνει έδαφος στην οικονομία, όλοι οι δείκτες το επιβεβαιώνουν.
-Η Κίνα αποδιοργανώνεται: Η ζήτηση χάλυβα, οι πωλήσεις ακινήτων, συνολικά η κυκλοφορία εκμηδενίζονται.
-Τα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η Κίνα βρίσκεται όχι στα πρόθυρα της παράλυσης, η οικονομία έχει ήδη παραλύσει.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/MS%20updates%20deb%2023.jpg?itok=ux6wBNfU
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/months%20cash%20left.jpg?itok=NHupO-e1
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/china%20SMEs.jpg?itok=93MSwjSI
Οι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας πιθανότατα θα έχουν ρευστότητα για ακόμη 2-3 τρίμηνα, οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα ρευστότητας.
Σύμφωνα με τον Nikkei, πάνω από το 85% των μικρών επιχειρήσεων - οι οποίες απασχολούν το 80% του πληθυσμού της Κίνας - αναμένουν να εξαντληθούν τα μετρητά τους εντός τριών μηνών και το ένα τρίτο αναμένει ότι τα μετρητά θα εξαφανιστούν μέσα σε ένα μήνα.
Εάν συμβεί αυτό, όχι μόνο θα καταρρεύσει η οικονομία της Κίνας, αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα των 40 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Κίνας θα αποδιοργανωθεί, καθώς ξαφνικά θα πλημμυρίσει το σύστημα με τρισεκατομμύρια επισφαλή δάνεια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Danny Lau, που ξανάνοιξε το εργοστάσιο πάνελ αλουμινίου στη νότια πόλη της Κίνας την  Dongguan, εμφανίστηκε λιγότερο από το ένα τρίτο των περίπου 200 εργαζομένων.
Το 85% των 1.506 μικρομεσαίων εταιριών που ερωτήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου δήλωσαν ότι αναμένουν να εξαντληθούν μετρητά μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου Tsinghua και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.
Επίσης όλες οι εταιρίες δήλωσαν ότι θα είναι ζημιογόνες.
Εφόσον το εθνικό δίκτυο εφοδιασμού "παραμένει ανενεργό", αναφέρει η Nomura, τα κέρδη των εταιριών θα είναι ελάχιστα με τις περισσότερες εταιρίες να εμφανίζουν ζημίες στην Κίνα.
Σε ένα αισιόδοξο σενάριο η οικονομική δραστηριότητα θα επανέλθει σε δυο μήνες, αν η Κίνα καταφέρει να σταματήσει με βεβαιότητα την πανδημία...
Στην Κίνα ήδη υπάρχουν σκέψεις εντός του κομμουνιστικού κόμματος, ότι αντί να περιμένουν τα οικονομικά μέτρα διάσωσης, η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να μειώσει τις δαπάνες και να πάρει μέτρα λιτότητας, μια κίνηση που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το οικονομικό μοντέλο της Κίνας.
Η μείωση φόρων δεν βοηθήσει αν οι πολίτες δεν έχουν εισόδημα.
Εκατομμύρια κινεζικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την κατάρρευση εάν οι τράπεζες δεν δράσουν γρήγορα".
Μια εταιρία η Brigita, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους αυτοκινήτων της Κίνας, δεν έχει επιλογές.
Τα 100 καταστήματα της εταιρείας της έκλεισαν για περίπου ένα μήνα εξαιτίας του κορωνοϊού, τα ταμειακά αποθέματα μειώνονται και οι τράπεζες διστάζουν να παρατείνουν τις προθεσμίες των δισεκατομμυρίων γιουάν σε οφειλές.
Εάν η Κίνα αποτύχει να συγκρατήσει την επιδημία στο πρώτο τρίμηνο, αναμένεται ότι ένας μεγάλος αριθμός μικρών επιχειρήσεων θα χρεοκοπήσουν αναφέρει η Zhonghe Yingtai Management Consultant της Κίνας.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/china%20stimulus%20coronavirus_1.jpg?itok=gkISbs5I

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης