Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Ιταλία για τον κορωνοϊό - Δύο οι νεκροί, 51 τα κρούσματα και έκτακτα μέτρα

tags :
Συναγερμός στην Ιταλία για τον κορωνοϊό -  Δύο οι νεκροί, 51 τα κρούσματα και έκτακτα μέτρα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte συμμετέχει σε συνεδρίαση στην Πολιτική Προστασία και ζήτησε από τους ιταλούς να μην ενδώσουν στον πανικό
Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα 51 ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, 11 στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.
O περιφερειάρχης του Βένετο, Licka Gaia δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.
Στην Ρώμη, μια Kινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσωβ  πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.
Οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας εβδομήντα οκτώ ετών που ζούσε στην περιφέρεια Βένετο, με βεβαρημένη κατάσταση υγείας, και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.
Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν 38χρονο ασθενή.
Ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα.
Ανάμεσά τους, η γυναίκα του που κυοφορεί, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης