Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Ιταλία με τον κορωνοϊό: Δύο νεκροί, 34 κρούσματα - Εκκλήσεις Conte για ψυχραιμία

Σοκ στην Ιταλία με τον κορωνοϊό: Δύο νεκροί, 34 κρούσματα - Εκκλήσεις Conte για ψυχραιμία
Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο
Στους 34 ανέρχονται πλέον οι Ιταλοί, που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.
Δυο ασθενείς, ένας ηλικιωμένος από την περιφέρεια Βένετο και μια γυναίκα από την Λομβαρδία, κατέληξαν τις τελευταίες δώδεκα ώρες.
Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.
Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.
Παρά τις εκκλήσεις του ιταλού πρωθυπουργού Giuseppe Conte να μην διαδοθεί πανικός, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, και σε πολλές πόλεις της χώρας ενώ την Παρασκευή (21/2), εστιατόρια και καφέ μπαρ ήταν σχεδόν άδεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της βόρειας Ιταλίας έχουν διατάξει το κλείσιμο σχολείων, μπαρ και άλλων δημόσιων χώρων σε 10 πόλεις, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να παραμείνουν στο σπίτι τους, ενώ όλες οι δημόσιες δραστηριότητες όπως καρναβαλικές εκδηλώσεις, εκκλησιαστικές συναθροίσεις και αθλητικές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης