Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Θα υπερασπιστούμε τον προυπολογισμό της ΕΕ για μη περικοπές στις αγροτικές επιχορηγήσεις

Macron: Θα υπερασπιστούμε τον προυπολογισμό της ΕΕ για μη περικοπές στις αγροτικές επιχορηγήσεις
Ο Macron δεν μπορούσε να μην υπερασπιστεί τους Γάλους αγρότες που αποτελούν ένα ισχυρό λόμπι στην Ευρώπη
Την  αποφασιστικότητα του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των γάλλων αγροτών απέναντι στις προθέσεις της ΕΕ να προχωρήσει σε περικοπές των αγροτικών επιδοτήσεων εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Macron μια ημέρα μετά το αδιέξοδο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό.
Οι ηγέτες της ΕΈ απέτυχαν χθες (21/2) να συμφωνήσουν για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό, καθώς το οικονομικό κενό στην χρηματοδότηση της ΕΕ που δημιουργήθηκε από το Brexit οξύνει τις συζητήσεις σχετικά με τις προτεραιότητες των δαπανών.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Macron κάλεσε την Ευρώπη να διατηρήσει έναν μεγάλο προϋπολογισμό για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ), της οποίας η Γαλλία είναι ο κύριος δικαιούχος.
Μιλώντας σήμερα (22/2) στην ετήσια αγροτική έκθεση του Παρισιού, ο Macron δήλωσε ότι η Γαλλία θα αντισταθεί στις προσπάθειες περικοπής του κονδυλίου της ΚΓΠ.
"Σχετικά με την ΚΓΠ υπερασπιζόμαστε έναν φιλόδοξο προϋπολογισμό. Η CAP δεν μπορεί να είναι η μεταβλητή προσαρμογής του Brexit. Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες μας ", δήλωσε ο Macron.
"Αν δεν έχουμε μια συμφωνία, διατηρούμε το τρέχον σύστημα. Είμαστε προστατευμένοι από το γεγονός ότι χωρίς συμφωνία, διατηρούμε το σύστημα όπως είναι. Δεν αποδώσαμε σε όσους θέλησαν να μειώσουν τον προϋπολογισμό (ΚΓΠ) ", πρόσθεσε.
Ο Macron δεν μπορούσε να μην υπερασπιστεί τους Γάλους αγρότες που αποτελούν ένα ισχυρό λόμπι στην Ευρώπη καθώς αποτελούν τον μεγαλύτερο παραγωγό γεωργικών προϊόντων της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης