Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στην αγορά διαμαντιών: Τα χαμηλότερα κέρδη για την De Beers από το 2009

tags :
Κρίση στην αγορά διαμαντιών: Τα χαμηλότερα κέρδη για την De Beers από το 2009
Η De Beers ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 50%
Η De Beers Group ανακοίνωσε τα χειρότερα κέρδη των τελευταίων δέκα ετών.
Η πολυεθνική εταιρεία που ασχολείται με την εξόρυξη διαμαντιών, την πώληση και έχει τμήματα σε όλο τον κόσμο προειδοποιεί πως η αγορά των διαμαντιών οδεύει προς μια μεγάλη κρίση.
Η παγκόσμια αγορά κοσμημάτων έχει επηρεαστεί από την παγκόσμια επιβράδυνση, τους εμπορικούς πολέμους και το ξέσπασμα του κορωνοϊού που έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών.
Η έκταση της κρίσης στην αγορά διαμαντιών έγινε πιο εμφανής την Πέμπτη (20/2), όταν η De Beers ανακοίνωσε τα κέρδη για το 2019, τα οποία παρουσίασαν πτώση κατά 50%, δηλαδή ακόμα χαμηλότερα κι από αυτά του 2009.
Image
Η πτώση της ζήτησης και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν επηρεάσει τις τιμές των διαμαντιών, με αποτέλεσμα να μειώνεται η κερδοφορία της De Beers.
Ο Mark Cutifani, Διευθύνων Σύμβουλος της Anglo-American Plc που ελέγχει την De Beers περιέγραψε τις επιπτώσεις από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού:
«Δεν κυκλοφορούν πια αρκετοί πελάτες έξω από τα καταστήματα κοσμημάτων στην Κίνα.
Στο Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει καθόλου κίνηση».
Επιπλέον, οι πωλήσεις κοσμημάτων στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των υπερχρεωμένων καταναλωτών.
Image
Η μειωμένη ζήτηση στην Βόρεια Αμερική, η κατάρρευση της ζήτησης στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και μια παγκόσμια οικονομία που συνεχίζει να επιβραδύνει σημαίνει μόνο ένα πράγμα:
Η βιομηχανία διαμαντιών οδηγείται σε συντριβή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης