Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τη Δευτέρα (24/2) η κατάθεση του φακέλου της Eurobank για την ένταξη στο σχέδιο Ηρακλής - Έτοιμες οι λεπτομέρειες για την πρώτη τιτλοποίηση

tags :
Τη Δευτέρα (24/2) η κατάθεση του φακέλου της Eurobank για την ένταξη στο σχέδιο Ηρακλής - Έτοιμες οι λεπτομέρειες για την πρώτη τιτλοποίηση
Η Eurobank θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα υποβάλει αίτηση ένταξης στον Ηρακλή για να λάβει κρατική εγγύηση για τα κύρια ομόλογα που θα εκδώσει ύψους 2,4 δισεκ. ευρώ
Άμεσα, πιθανότατα τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, η Eurobank καταθέτει τον φάκελλο για την πρώτη τιτλοποίηση του Ηρακλή προκειμένου να διεκδικήσει την εγγύηση.
Η Eurobank θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα υποβάλει αίτηση ένταξης στον Ηρακλή για να λάβει κρατική εγγύηση για τα κύρια ομόλογα που θα εκδώσει ύψους 2,4 δισεκ. ευρώ.
Όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, η υποβολή του φακέλου θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα και σήμερα, ωστόσο σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου πλέον είναι και τυπικά έτοιμη (η σύστασή της θα είναι επταμελής μαζί με τους αναπληρωτές) και επομένως και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την πρώτη τιτλοποίηση είναι ήδη έτοιμες.
Τις προσεχείς 10-15 ημέρες θα επιλεγούν οι σύμβουλοι που θα την πλαισιώνουν ώστε πέρα από τις εγκρίσεις να είναι δυνατή και η κατοπινή παρακολούθηση των τιτλοποιήσεων σε όλη τους τη λεπτομέρεια. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία δεν είχε κάτι αντίστοιχο και αυτός ήταν και ένας λόγος που το APS αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στη γειτονική χώρα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επόμενη τιτλοποίηση θα ακολουθήσει όχι πολύ μετέπειτα, με διαφορά ενός μήνα το πολύ εκτιμούν οι ειδικοί και θα αφορά την Alpha Bank.
Η επιτροπή θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει όλη την πορεία της συναλλαγής να ραπορτάρει και να διαμορφώνει τις συνθήκες της αγοράς.
Συγχρόνως τεχνικά κινούνται και όλες εκείνες οι διαδικασίες  που θα επιτρέψουν τη συνεισφορά του Υπουργείου στο έργο των servicers ώστε η διακοπή της προστασίας της α κατοικίας να μην αφήσει στο δρόμο τους αδύναμους και απολύτως ευάλωτους δανειολήπτες.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης