Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Μόσχα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να διασφαλίσει την καραντίνα

tags :
Κορωνοϊός: Η Μόσχα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να διασφαλίσει την καραντίνα
Σε υποχρεωτική καραντίνα 2500 Ρώσοι που επέστρεψαν από την Κίνα
Η Μόσχα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που έχουν υποχρεωθεί να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι ή στα ξενοδοχεία τους, θα συμμορφωθούν, δήλωσε την Παρασκευή (21/2) ο δήμαρχος της Ρωσικής πρωτεύουσας.
Η Ρωσία έχει εμποδίσει προσωρινά στους Κινέζους να εισέλθουν στη χώρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά υποδέχεται τους Ρώσους που επιστρέφουν στην Πατρίδα τους με την εντολή να παραμείνουν για 15 μέρες στα σπίτια τους, ακόμα κι αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.
Ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyanin, δήλωσε ότι περίπου 2500 άτομα που επέστρεψαν από την Κίνα, βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα.
Για να αποφευχθεί η έξοδος από τα σπίτια τους, οι αρχές χρησιμοποιούν την μέθοδο αναγνώρισης προσώπου, ώστε οι παραβάτες να επιστρέφουν στην καραντίνα.
Σε μια περίπτωση που περιέγραψε ο Sobyanin, μια γυναίκα έφυγε από το διαμέρισμά της για να συναντήσει τις φίλες της.
Μέσω των καμερών οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον οδηγό ταξί που την μετέφερε και έτσι να την επιστρέψουν στο σπίτι της.
Ο Sobyanin δήλωσε ότι οι αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε εισβολές για εντοπισμό πιθανών φορέων του κορωνοϊού, «κάτι δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο» όπως τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης