Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τους εργοταξιακούς χώρους του Ρίου - Ενδιαφέρον μόνο για logistics

tags :
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τους εργοταξιακούς χώρους του Ρίου - Ενδιαφέρον μόνο για logistics
Tο ΤΑΙΠΕΔ έχει προκυρήξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου συνολικής έκτασης 165.460,40 τ.μ.
Ενδιαφέρον μόνο για logistics και όχι για τουριστικές επενδύσεις, είναι το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί μέχρι τώρα για το πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίου Αντιρρίου, ένα διαγωνισμό που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως έγινε γνωστό από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή της διαπαραταξιακής του δήμου Ναυπακτίας με τους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ, έως σήμερα το μόνο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί κινείται στην κατεύθυνση των logistics, ενώ δεν έχουν εμφανιστεί υποψήφιοι επενδυτές από τον κλάδο του τουρισμού.
Με αφορμή τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε ότι «Βασικός σκοπός της σημερινής επίσκεψης στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν αφενός να ενημερωθούμε διεξοδικά για την εξέλιξη του Διεθνούς Διαγωνισμού, να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά κυρίως να δηλώσουμε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι βούληση της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο συγκεκριμένος αξιόλογος χώρος να αξιοποιηθεί πρωτίστως τουριστικά.
Αυτός άλλωστε είναι ο προορισμός του. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τρόπο που θα υποβαθμίζει το περιβάλλον και την περιοχή. Αυτές ήταν οι κόκκινες γραμμές που θέσαμε και ως κοινωνία θα σταθούμε απέναντι στην υποβάθμισή του. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με τα οποία είχαμε ένα γόνιμο και διεξοδικό διάλογο, μας ενημέρωσαν ότι αυτή είναι και η δική τους βούληση. Η σωστή αξιοποίηση του ακινήτου».
Να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει προκυρήξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου συνολικής έκτασης 165.460,40 τ.μ., κείμενου στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου.
Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο ανατολικά του οικισμού του Αντιρρίου πλησίον της απόληξης της καλωδιωτής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης). Το ακίνητο αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα και χρησίμευσε στο παρελθόν ως εργοταξιακός χώρος κατασκευής της γέφυρας.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση με Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους έως τις 27 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης.
Η Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ και η Cerved Property Services ΑΕ λειτουργούν για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι και η Μαχάς & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ως Νομικός Σύμβουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης