Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εισαγγελέας Διαφθοράς: Οι «Σαράφης» και «Κελέση» θα καθορίσουν τον τρόπο που θα καταθέσουν στην Προανακριτική

tags :
Εισαγγελέας Διαφθοράς: Οι «Σαράφης» και «Κελέση»  θα καθορίσουν τον τρόπο που θα καταθέσουν στην Προανακριτική
Ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς απάντησε προς τα μέλη της Επιτροπής ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν
Ακόμα ένα «χτύπημα» δέχθηκε η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, που επιμένει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν χωρίς τεχνικά μέσα.
Ειδικότερα, ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, απάντησε προς τα μέλη της Επιτροπής ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπρακουμάτσος, στα χθεσινά ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική, απάντησε μόνο στο ένα σκέλος τους, που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων και την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής.
Στο έγγραφό του, ο Μπρακουμάτσος ενισχύει το περιεχόμενο της προχθεσινής απάντησής του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο τρόπος κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων καθορίζονται από: 1) το νόμο 2928/2001, 2) το άρθρο 218 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και 3) την υπ΄αριθμ. 429/2018.
Συγκεκριμένα, η παράγραφος 4, του άρθρου 218 ΚΠΔ αναφέρει:
«Τα μέτρα προστασίας (φύλαξη, τρόπος κατάθεσης κλπ) λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλεια μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή αν δεν συνεργάζεται για την επιτυχία του».
Η απάντηση του εισαγγελικού λειτουργού κοινοποιήθηκε και στην υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης