Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: Ψευδομάρτυρες ο «Σαράφης» και η «Κελέση» - Έχουν εμπλοκή με την υπόθεση

Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: Ψευδομάρτυρες ο «Σαράφης» και η «Κελέση» - Έχουν εμπλοκή με την υπόθεση
Ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει βάλει στο αρχείο επτά από τις υποθέσεις για τις οποίες έκαναν καταγγελίες οι «Σαράφης» και «Κελέση»
Ψευδομάρτυρες χαρακτήρισε ο Νίκος Μανιαδάκης τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση».
«Η ίδια η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει βάλει στο αρχείο επτά από τις υποθέσεις για τις οποίες έκαναν καταγγελίες» είπε ο κ. Μανιαδάκης (ήταν και ο ίδιος προστατευόμενος μάρτυρας) μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος υπενθυμίζοντας ότι «εμένα με εμφάνισαν να είμαι παντρεμένος με επιχειρηματία ενώ ο "Σαράφης" κατέθεσε ότι άκουσε πως χρηματίστηκα ενώ υπήρξα σύμβουλος Λοβέρδου ενώ δέκα άνθρωποι έχουν καταθέσει ότι δεν ήμουν ποτέ σύμβουλος του κ. Λοβέρδου».
Ο Νίκος Μανιαδάκης υπενθύμισε ότι η νομοθεσία για τους προστατευόμενους μάρτυρες «προϋποθέτει ότι για να τύχει κανείς αυτής της προστασίας θα πρέπει να έχει ενταχθεί με δύο προϋποθέσεις: να μην έχει εμπλακεί με την υπόθεση και να λέει την αλήθεια. Για τους συγκεκριμένους μάρτυρες θα πρέπει να αξιολογηθεί από τις αρχές αν πληρούν τις προϋποθέσεις».
Όπως εξήγησε «ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξεταστεί το καθεστώς» θυμίζοντας ότι «ένας από αυτούς τους δύο με κατηγόρησε και μέσα σε 6 ώρες απεντάχθην από το πρόγραμμα».
«Υπάρχουν καταθέσεις ότι οι μάρτυρες αυτοί έχουν εμπλοκή με την υπόθεση.
Αφενός πρόκειται για πρώην στελέχη της εταιρείας που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία και αφετέρου έχουν καταθέσει στο FBI και προσδοκούν οικονομικό όφελος» συμπλήρωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης