Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τις ασιατικές αγορές μετά την πτώση στη Wall - Στο -0,39% και τις 23.386,74 μονάδες ο Nikkei

tags :
Νέες απώλειες για τις ασιατικές αγορές μετά την πτώση στη Wall - Στο -0,39% και τις 23.386,74 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,18% στις 27.282 μονάδες
Νέες απώλειες κατέγραψαν σήμερα Παρασκευή (21/2) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις τόσο από την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street όσο και από τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,39% και τις 23.386,74 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -0,33% και τις 7.139 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -1,49% στις 2.162,84 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,05% στις 5.879,88 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,18% στις 27.282 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,33% και τις 11.686,35 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα ενισχύθηκε κατά +0,31% στις 3.039,67 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,05% και τις 11.629,70 μονάδες.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street απομακρύνθηκαν από τα ιστορικά υψηλά των προηγούμενων ημερών, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά -0,44% στις 29.219,98 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε ήπιες απώλειες της τάξεως του -0,38% στις 3.373,23 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Nasdaq, και συγκεκριμένα κατά -0,67% στις 9.750,97 μονάδες.
Οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας έχουν στρέψει τους επενδυτές στα ομόλογα και τον χρυσό, τα οποία αποτελούν συνήθως ασφαλή «καταφύγια» σε περιόδους αστάθειας.
«Οι αγορές ομολόγων ηχούν προειδοποιήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι φόβοι για τον ιό εξαπλώνονται στη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη και σε άλλες οικονομίες», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της DBS.
Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση στα νέα κρούσματα της Κίνας, τα νέα μέτρα στήριξης από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας καθώς και τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία παρείχαν στήριξη στις αγορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών.
«Η πτώση στα νέα κρούσματα της Κίνας υποδεικνύει ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν τελειώσει», επεσήμαναν οι αναλυτές της DBS, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «τα στοιχεία δείχνουν πως η ανάκαμψη της δραστηριότητας παραμένει ασαφής».
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Mizuho Bank δήλωσαν ότι τα νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν στο Πεκίνο «προκαλούν ανησυχίες επειδή υπδεικνύουν ότι οι μεγάλες κινεζικές πόλεις μπορεί να βρεθούν υπό πίεση ώστε να περιορίσουν τον ιό εν μέσω της επιστροφής των εργαζομένων στις δουλειές τους και της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων».
Στον τομέα των μακροοικονομικών στοιχείων, σταθερή παρέμεινε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,9%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +0,3%.
Η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι οριακής πτώσης -0,1% τον Νοέμβριο, ενώ η τριτογενής δραστηριότητα υποχώρησε κατά -0,2% μετά την άνοδο του +1,2% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, μετά την πτώση -1% που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -1,4% τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -2,8% τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης