Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιδημία του κορωνοϊού στο επίκεντρο της G20 – Στο χείλος της ύφεσης Ιαπωνία, Σιγκαπούρη

Η επιδημία του κορωνοϊού στο επίκεντρο της G20 – Στο χείλος της ύφεσης Ιαπωνία, Σιγκαπούρη
Ανησυχία και για την οικονομία της Νότιας Κορέας
Η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία ξέσπασε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και εξακολουθεί να μαίνεται έως σήμερα κυρίως στην Κίνα αλλά και στις γειτονικές της χώρας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου της G20, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία.
Η επιδημία προκαλεί ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει όχι μόνο στην παγκόσμια υγεία αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.
Ιαπωνία και Σιγκαπούρη βρίσκονται στο χείλος της ύφεσης, ενώ μεγάλες ανησυχίες διατυπώνονται και για την οικονομία της Νότιας Κορέας, εκεί όπου πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της.
Η Ν. Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 21/2 ότι οι εξαγωγές της προς την Κίνα υποχώρησαν τις πρώτες 20 ημέρες του Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή, έχει τεθεί σε καραντίνα η Daegu, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Κορέας, καθώς δεκάδες άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, η κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην ακύρωση ή στην αναβολή μεγάλων εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ενώ στο Χόνγκ Κόνγκ αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα ύστερα από την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων.
Πάντως και ενώ όλα είναι έτοιμα για τη σύνοδο της G20, το ΔΝΤ υποστηρίζει πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πει κανείς ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Στα τέλη Απριλίου οι κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Τη θέση ότι το πρώτο εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.247 ανθρώπους στην Κίνα και διεθνώς θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Xu Nanping .
Ο Xu την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Εξάλλου ο Zhou Qi, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Στους 2.247 οι νεκροί, ξεπέρασαν τα 76.000 τα κρούσματα

Σε 2.247 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται σε 2.236, αυξημένος κατά 118 από την προηγουμένη ημέρα.
Η συντριπτική πλειονότητα — οι 115 — μεταξύ των θανάτων που αναφέρθηκαν το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν στη Χουμπέι.
Στην Ουχάν, την εστία της επιδημίας, υπέκυψαν 99 ασθενείς.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών, καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα χθες 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός αρκετά υψηλότερος από τα 394 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.465 μέχρι σήμερα.
Πάντως ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και τις κλινικές όπου είχαν εισαχθεί ξεπέρασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας: 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία χθες, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης.
Συνολικά, 18.264 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό αποθεραπεύθηκαν ως χθες τα μεσάνυχτα.
Πάντως, η επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι προσέθεσε 220 νέα κρούσματα στον απολογισμό που δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα, κάνοντας πλέον λόγο για 631 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αντί 411 που καταμετρούσε, εξηγώντας πως πρόκειται για φυλακισμένους που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στα στοιχεία που δόθηκαν αρχικά.
Κατά την επιτροπή, πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επαρχία ως τα μεσάνυχτα της 20ής Φεβρουαρίου ανέρχεται σε 62.662.
Αυτό σημαίνει — αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την ίδια — ότι ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, σε 1.109, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ως σήμερα θα πρέπει να αναθεωρηθεί σε 75.865.
Συνολικά πάντως τα κρούσματα ανέρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο σε 76.723.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης