Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Από σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, η V. Coach αναλαμβάνει καθήκοντα στο υπουργείο Ενέργειας

ΗΠΑ: Από σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, η V. Coach αναλαμβάνει καθήκοντα στο υπουργείο Ενέργειας
Η Coach υπηρετεί στον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πριν τρία χρόνια, και θεωρείται ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Ουάσινγκτον στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Η Victoria Coach, μια από τις μακροβιότερες συμβούλους εθνικής ασφάλειας του προέδρου Donald Trump, θα αποχωρήσει σύντομα από τον Λευκό Οίκο για να αναλάβει θέση συμβούλου στο υπουργείο Ενέργειας.
Η Coach υπηρετεί στον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πριν από τρία χρόνια, και θεωρείται ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Ουάσινγκτον για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή.
Υποχρεώθηκε ωστόσο να διαψεύσει τις φήμες ότι εκείνη ήταν η συγγραφέας ενός άρθρου γνώμης που δημοσιεύτηκε ανώνυμα στην εφημερίδα New York Times τον Σεπτέμβριο του 2018 και ασκούσε κριτική στην πολιτική ατζέντα του Trump.
«Η ηγεσία του Λευκού Οίκου απορρίπτει τις φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και δεν δίνει βαρύτητα στον υπαινιγμό ότι η Victoria Coach είναι η συγγραφέας του βιβλίου A Warning (σ.σ. κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019) ή του άρθρου γνώμης στη New York Times», ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η μετακίνησή της «αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη» που της έχει η κυβέρνηση και ότι από τη νέα της θέση «θα συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή της ατζέντας του προέδρου».
Η Coach θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.
Η αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο συμπίπτει με την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που κληρονόμησε ο Robert O'Brien από τον John Bolton, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας συγκρουστεί με τον Trump.
Ο O'Brien θέλει να μειώσει τον αριθμό τον προσώπων που μετέχουν στο Συμβούλιο.
Σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η Coach διαδραμάτισε πολύτιμο ρόλο στην εφαρμογή της πολιτικής του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. «Μολονότι λυπάμαι που χάνω ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας, η Victoria θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον υπουργό Ενέργειας Dan Brouillette, στην εφαρμογή των προτεραιοτήτων του προέδρου για την πολιτική ενεργειακής ασφάλειας», τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης