Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Morgan Stanley δεν μπορεί να πιστέψει τι συμβαίνει: Η φούσκα των τεχνολογικών εταιρών βρίσκεται στα όρια της

Η Morgan Stanley δεν μπορεί να πιστέψει τι συμβαίνει: Η φούσκα των τεχνολογικών εταιρών βρίσκεται στα όρια της
Η άνοδος των μετοχών τεχνολογικών εταιριών συνεχίζεται και οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν για την τιμολόγηση ορισμένων ακραίων τιμών στις αγορές....
Οι επενδυτές να ανησυχούν για ορισμένες ακραίες τιμές στα χρηματιστήρια αναφέρει σε ανάλυση της η Αμερικανική Επενδυτική Τράπεζα Morgan Stanley.
Η ρευστότητα της Fed τροφοδοτεί την Wall Street και τον δείκτη S & P 500 με κέρδη 16% από τότε που ανακοινώθηκαν οι κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας μέσω των repos τον Οκτώβριο του 2019.
Το ράλι έχει νόημα στο πλαίσιο που η Fed συνεχίζει να εκτυπώνει χρήματα μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο 2020 και πέρα από αυτό το χρονικό σημείο.
Πιθανότατα θα συνεχίσει να προσπαθεί να καταπολεμήσει τις δομικές δυνάμεις του αποπληθωρισμού η FED.
Παράλληλα όμως η άνοδος των μετοχών τεχνολογικών εταιριών Tech / Growth συνεχίζεται και οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την τιμολόγηση ορισμένων ακραίων τιμών στις αγορές.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/stocks%20outperforming%20market.png?itok=xxgNKUWm

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/top%20five%20companies%20spx_8.jpg?itok=tPC5i26u

Σε αυτό το περιβάλλον, η συσχέτιση ανάπτυξη προς τεχνολογία  συνεπάγεται υπερβολικό κίνδυνο.
Αντ 'αυτού, οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αξιολογούν εάν αξίζει να διατηρούν έκθεση σε μεμονωμένες μετοχές  ή να προβαίνουν σε κινήσεις trading.
Αναφορικά με τα χρηματιστηριακά δεδομένα –το εύρος της κίνησης τους τελευταίους έξι μήνες στην Wall είναι πιο στενό από το 2005, με μόνο το 38% των μετοχών του S & P 500 να ξεπερνάει την απόδοση του δείκτη.
Κατά την Morgan Stanley οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του τεχνολογικού τομέα σήμερα αποτελούν το 18% της κεφαλαιοποίησης του S & P 500, αλλά λιγότερο από το 14% των συνολικών κερδών του S & P 500.
Αυτή η συγκέντρωση είναι υψηλότερη τουλάχιστον από το 2005.
Ακόμα πιο ακραία είναι η συγκέντρωση του τεχνολογικού τομέα, η οποία αυξάνεται σταθερά από το 2019.
Οι επιλογές των επενδυτών εξαντλούνται με το να  δαπανούν περισσότερα δολάρια αγοράζοντας μεμονωμένες μετοχές σε βαθμό υψηλότερο τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2018.
Η υπεραπόδοση έναντι της πραγματικής αξίας είναι μεγαλύτερη κατά τους τελευταίους 3 μήνες από ό, τι ίσχυε από τον Μάιο του 2008 έως το 2019.
Κατά την Morgan Stanley η τεχνολογική φούσκα είναι  χειρότερη σε πολλές μετρήσεις - η τεχνολογία και οι επικοινωνίες αποτελούν  το 35% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης, έναντι μόλις 25% πριν λίγο καιρό.
Η φούσκα αυτή ίσως συνεχίζει να αυξάνεται.
 Αλλά το γεγονός ότι η τεχνολογική φούσκα αυξάνεται όλο και περισσότερο κάποια στιγμή ο κίνδυνος να σκάσει η φούσκα θα αυξηθεί….
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/factor%20correlation%20MS.png?itok=uKP8S-ku

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/global%20market%20cap%20split.png?itok=dFISZgM4

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης