Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds Bank: Υποχώρησαν κατά -26% τα κέρδη για το σύνολο του 2019, στις 4,39 δισ. στερλίνες

tags :
Lloyds Bank: Υποχώρησαν κατά -26% τα κέρδη για το σύνολο του 2019, στις 4,39 δισ. στερλίνες
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -4% στις 17,1 δισ. στερλίνες
Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Lloyds Bank για το σύνολο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/2) η βρετανική τράπεζα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να καταγράφει πρόοδο απέναντι σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -26% σε σύγκριση με το 2018, σις 4,39 δισ. στερλίνες, έναντι 5,96 δισ. στερλινών προηγουμένως, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 4,51 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, τα έσοδα της Lloyds Bank κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -4% στις 17,1 δισ. στερλίνες, ενώ τα λειουργικά έξοδα υποχώρησαν επίσης κατά -4% σε σχέση με το 2018, στις 7,9 δισ. στερλίνες.
Σημειώνεται ότι τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ενισχύθηκαν στις 1,45 δισ. στερλίνες, έναντι 1,03 δισ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,8% τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι 13,9% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
«Η υποκείμενη επίδοση ήταν ανθεκτική, αντανακλώντας την υγεία του franchise για τους πελάτες μας και τη δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Antonio Horta-Osorio, προσθέτοντας ότι «αν και η αβεβαιότητα παραμένει, δεδομένων των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, υπάρχει πλέον μία σαφέστερη άισθηση κατεύθυνσης και κάποια σημάδια βελτίωσης των προοπτικών».
«Το 2019 ο Όμιλος συνέχισε να πραγματοποιεί σημαντική στρατηγική πρόοδο, παράλληλα με την επίτευξη σταθερών οικονομικών αποτελεσμάτων σε μία δύσκολο αγορά», πρόσθεσε ο CEO της Lloyds Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης