Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις αλλά και πίεση σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις αλλά και πίεση σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση στο ξεκίνημα όπως άλλωστε περίμεναν οι αναλυτές και με χαμηλό τζίρο. Αυτόν έχουμε με αυτόν πορευόμαστε. Κοιτάμε τα θεμελιώδη και τοποθετούμαστε στις διορθώσεις σε ποιοτικές μετοχές. Δεν κυνηγάμε χαρτιά. Άλλο να αγοράζεις μία μετοχή στα υψηλά και άλλο να έχεις ρευστότητα και να ακολουθάς μετοχές που έχουν διορθώσει 5-10% ή και παραπάνω.

Η υπομονή ανταμείβεται στα χρηματιστήρια και όχι το κυνήγι. Μαραθώνιος είναι η αγορά και όχι κούρσα 100 μέτρων. Κρατάμε μικρό καλάθι για σήμερα καθώς οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν λίγο αδύναμα. Μην αρχίσουμε πάλι να ξαναγράφουμε που είναι αυτές και που είμαστε εμείς.

JUMBO: Με πίεση ξεκίνησε η μετοχή και χάνει πάνω από 1% στα πρώτα λεπτά και έχει ήδη κάνει 10 χιλ. τεμάχια όγκο. Στα 18,23 ευρώ η τιμή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πίεση και εδώ στο ξεκίνημα με τη μετοχή να είναι κάτω από τα 9 ευρώ. Χρειάζεται προσοχή γιατί το γράφημα έχει γείρει λίγο.

OTE: Ο όμιλος παράγει χρήμα και όχι μόνο παράγει αλλά συνεχώς το αυξάνει. Οι εκτιμώμενες ελεύθερες ταμειακές ροές δίνουν τη δυνατότητα στη διοίκηση να δώσει και καλό μέρισμα και να μειώσει τον αριθμό των μετοχών περαιτέρω. Σημειώστε πως αν δεν έκανε αυτά τα χρόνια τις αγορές ιδίων δε θα είχε δανεισμό. Αλλά και πάλι με Net Debt/EBITDA 0,5 φορές παίζει η μετοχή. Εξαιρετικός ο συγκεκριμένος δείκτης και αυτός είναι που μας κάνει θετικούς. Στο άνοιγμα η μετοχή έχει μικρή άνοδο.

ΕΛΠΕ: Και εδώ πίεση στο ξεκίνημα και μάλιστα με όγκο 21 χιλ. τεμάχια. Στα 7,62 ευρώ ο τίτλος.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης του μερίσματος έχει αυξήσει και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η συγκεκριμένη τράπεζα διαφέρει από τις άλλες τράπεζες. Μπορεί εδώ το δημόσιο να παίρνει όλα τα κέρδη, αλλά πάντα κάτι μένει στους μετόχους εδώ και πολλά χρόνια.

Οι άλλες τράπεζες έχουν κάψει και συνεχίζουν να καίνε κεφάλαια και στους μετόχους τι πάει; Μήπως δίνουν μέρισμα. Γι΄ αυτό η στήλη δεν συμμερίζεται την άποψη ότι αφού το δημόσιο παίρνει τα κέρδη να μην ασχολούμαστε. Με τα κέρδη που μένουν η μετοχή παίζει με p/e 5!!

ABAΞ: Μπήκαν σήμερα προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές και περιμένουμε τις ανακοινώσεις για το πως διαμορφώνονται τα ποσοστά των βασικών μετόχων.

AUDIO VISUAL: Ξεκινάει αύριο η αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές αυτή τη φορά και δικαίωμα και στους παλαιούς μετόχους. Ίσως χρειαστεί και άλλη λέει η εταιρεία αν το κεφάλαιο κίνηση παραμείνει αρνητικό. Οι εξαγορές που έκανε αυξάνουν το τζίρο και μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η τελική γραμμή. Στη χρήση 2020 βέβαια πάει τώρα το ενδιαφέρον για το τζίρο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η σημερινή συνεδρίαση είναι σημαντική για τη στήλη γιατί θα δούμε πως θα κινηθεί η μετοχή μετά από τη χθεσινή άνοδο η οποία συνοδεύτηκε από υψηλό όγκο. Στο ξεκίνημα το μάζεμα είναι ανοδικό και στα πρώτα λεπτά έχουν ήδη γίνει 20 χιλ. τεμάχια.

DEALS: Ξαναλέμε πως για τη στήλη είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν κάποιες από τις συμφωνίες που έχουν ανακοινωθεί. Θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας ειδικά των μικρομεσαίων εταιρειών.

ΟΛΠ: Σήμερα τα αποτελέσματα. Η μετοχή είναι στα 21,25 ευρώ με αποτίμηση 531 εκατ. ευρώ. Λόγω κίνησης το 2019 δεν τη συμπεριλάβαμε στις επιλογές μας φέτος καθώς είχαμε συστήσει κατοχύρωση κερδών από τα 23 ευρώ. Πλέον κινείται προς τα 21 ευρώ. Στα τρέχοντα επίπεδα εντοπίζουμε στήριξη, ενώ αν τα σπάσει πάει προς τα 20 ευρώ.

Διαπραγματεύεται κάτω από τον κινητό των 200 ημερών. Εκτίμησή μας είναι πως τα αποτελέσματα θα είναι καλά αλλά μας ενδιαφέρει να ακούσουμε και προοπτικές για το 2020. Βλέπουμε όμως τα τρέχοντα επίπεδα ως ελκυστικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης